2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Erre van minden óvodás és iskolás gyereknek szüksége otthon

Erre van minden óvodás és iskolás gyereknek szüksége otthon

Amikor már épp megszoknánk, hogy mire is van szüksége a szemünk fényének, hogyan kell gondoskodni egy pici babáról, szinte egyik pillanatról a másikra nagy óvodás lesz belőle, majd pikk-pakk iskolás.

Ilyenkor a szülők általában megrekedten állnak egymással szemben, hiszen a babaszobát át kellene alakítani igazi gyerekszobává. Mi fog kelleni a gyereknek? Mi felesleges? A következőkben adunk néhány ötletet a gyerekszoba berendezéséhez!

A megfelelő szoba kialakítása

Egy gyerkőc minél idősebb, annál több dologra van szüksége, ami hosszan leköti. Mivel a személyisége is egyre fokozatosan fejlődik, így egyre inkább igényli majd azt is, hogy egyedül játszhasson. Erre a szülőknek kell megteremteni a helyet. Ha nem szeretnél minden nap játszóházba járkálni a kicsivel, érdemes otthonra beszerezni néhány izgalmas, de mégis biztonságos, dekorációnak is tökéletes elemet.

Hogyan lesz a babaszobából gyerekszoba?

Kezdjük az alapokkal! Azt biztosan észrevetted, hogy ahogyan hatalmas léptekkel közeledik a gyerkőc újabb és újabb születésnapja, egyre magasabb lesz. Nos, egy idő után bizony már nem lesz neki elég nagy a kiságy, amiben születése óta szundikál.

Az első lépés tehát minden esetben a kiságy lecserélése! Persze az ágyneműk sem maradhatnak! Ezekből ráadásul többet is be kell szerezni, ugyanis általában az óvodákban is kérni szoktak néhány szettet. Az ovis ágynemű esetében persze várd meg, amíg az óvó nénik elküldik a listát, feleslegesen ne szerezz be semmit!

A nagyobbacska gyerekek esetében szükség van törölközőkre is. Jó ötlet lehet poncsót beszerezni, hiszen ezek nem csupán mókásabban néznek ki, de sokkal jobban megvédik a gyerkőcöt attól, hogy megfázzon, mikor végzett a pancsizással.

Az igazán otthonos gyerekszobához persze különböző dekoráció is dukál! Ilyen például az indián sátor, amely rengeteg óvodáskorú gyerkőc hatalmas kedvence. Ebben aztán el lehet bújni, sőt akár szundikálni is lehet benne!

Hasonló kuckót lehet csinálni egy hatalmas baldachinból és néhány párnából is. Ilyet sok anyuka szokott felszerelni a kisbabája ágya fölé is, ha veletek is ez a helyzet, akkor annyi csupán a dolgod, hogy átteszed a szoba egyik sarkába, hiszen a gyerekszoba fókuszában is az ágynak kell lennie.

A fotelek, kanapék, puffok, formapárnák, labdamedencék mind olyan kiegészítők, amelyekkel a gyerekszoba új életre kelhet. Ezeket felhasználva a gyerkőc szobája igazi játékbirodalommá válik majd, ahova ő és a kicsi barátai is szívesen vonulnak majd el mókázni.

Nem csak a saját szobája fontos

Ha a gyerkőc szeret otthon segíteni a főzésben, akkor mindenképp szüksége lesz egy fellépőre, így felállva rá melletted segíthet panírozni, összekeverni a hozzávalókat, a sajtot rászórni a pizzára, vagy akár kinyújtani a tésztát!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek