2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Elindult a Várépítő pályázat 2021: építőanyag felújításra szoruló gyermekintézményeknek és műemlékeknek
56201-56400/56397.jpg

Elindult a Várépítő pályázat 2021: építőanyag felújításra szoruló gyermekintézményeknek és műemlékeknek

56201-56400/56397.jpgIdén 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű építőanyagot, valamint rekord mennyiségű 1,9 millió forint készpénzt, és számokban nehezen kifejezhető – önkéntes munkában felajánlott – szolgáltatást lehet elnyerni. A gyermekintézmények és műemlékek üzemeltetői/fenntartói idén május 6-ig tölthetik fel építőanyag igényléseiket a pályázat online felületére.

A felajánlott építőanyagok listáján pedig idén is sokszínű a választék:
Tetőfelújítás kategóriában: lapostető szigetelés, beton tetőcserép, alumínium ereszcsatorna, tetőbevilágító rendszer, tetőtéri ablakok, kéményrendszerek, illetve tető- és homlokzati hőszigetelő anyagok kerülhetnek a nyerteskehez. A belső és külső felújításokhoz is számos hasznos anyag áll rendelkezésre, például csemperagasztó, fugázó és glett anyagok, homlokzatképzéshez alkalmazható vakolatok, illetve hideg- és melegburkolati anyagok egyaránt. Az elmúlt évek újdonságai az építkezést segítő zsaluzatok, vízszigetelés és a zajvédő falak, valamint a pályázható kéregfal- és kéregfödém elemek. Ezen felül idén először elnyerhető külső, belső felújításokhoz használható cement.
A termékfelajánlások mellett évről-évre egyre több cég kínál pályázatunkon kivitelezésre fordítható készpénzt, amelynek összértéke idén rekord mennyiségű 1,9 millió forint lett. Továbbá, a hagyományokat követve, idén is lesznek olyan nyertesek, akinek a tetőfelújításban az ÉMSZ és a TEGY szakemberi, társadalmi munkában nyújtanak majd segítséget.

A Build-Communication 2010 óta Várépítő pályázat néven üzemelteti az építőipar legrégebbi és jelenleg egyetlen olyan összefogását, ahol felújításra szoruló gyermekintézmények és műemlékek juthatnak segítséghez. A pályázat lassan két évtizede – 2010 előtt más néven – gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el azokat a rászoruló intézményekhez. A megújult Várépítőn az elmúlt 10 évben már több mint 700 pályázat érkezett, amelyek közül 178 intézmény kapott valamilyen segítséget, támogatást az összesen 127,5 millió forint értékű felajánlásokból. Ezeket a felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.

A Várépítő pályázat bíráló bizottságának tagjai, akik közül többen több mint egy évtizede döntenek a felajánlások sorsáról:
Vadász György, Széchenyi-, Kossuth-, Ybl Miklós- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
Beleznay Éva, okleves várostervező és építészmérnök, magán praxisa mellett jelenleg a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) vezető fenntarthatósági tanácsadója, környezettudatos építéssel foglalkozik;
Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas színművész;
Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek