2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • DK: 300 milliárdból épülhet a tömegközlekedéssel megközelíthetetlen fideszes elitkórház

DK: 300 milliárdból épülhet a tömegközlekedéssel megközelíthetetlen fideszes elitkórház

A fideszes elitkórház lassan a fideszes beruházások állatorvosi lovává válik. Még 2015-ben jelentette be a kormány, hogy a Dobogó néven ismert területen úgynevezett szuperkórház épül. Azóta egy követ sem raktak le, de már 15 milliárdot elköltöttek rá, és az eredeti tervekhez képest kétszer annyiba, nagyjából 300 milliárdba fog kerülni úgy, hogy éveket csúszik a megépítése.  A kórház ráadásul nem a magyaroknak, hanem a milliárdos fideszes elitnek épül: egy átlagos budapesti tömegközlekedéssel el sem tud jutni ide. Ezért javasolta a Főváros, hogy új helyszínen, a Kelenföldi Pályaudvar mellett épüljön kórház, ám a kormányt nem csak a javaslat, hanem a budapestiek, a magyarok egészségügyi ellátása sem érdekelte, maradtak a halandók számára megközelíthetetlen, a helikopterező fideszes elitnek épülő elitkórház terve mellett.

A Demokratikus Koalíció szerint ideje, hogy a kormány elmondja: hogyan és mennyiért épül az ide vezető közlekedési hálózat, az miből lesz finanszírozva, megépül-e egyáltalán, vagy elég lesz helikopterleszállókat építeni a fideszes politikusoknak? A DK előre figyelmeztetni a kormányt: nem kezdődhet egyetlen kapavágás sem anélkül, hogy a tömegközlekedés és a megközelíthetőség rendszere nincsen megszervezve. Az sem a budapestieknek, sem az újbudaiaknak nem vigasz, hogy a helikopterrel közlekedő fideszes elit könnyedén eljut majd a 300 milliárdból épülő elitkórházba.

Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a DK alelnöke
Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató
Gy. Németh Erzsébet és Dr. László Imre sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek