2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Csoda született Bodrogkisfaludon

Átadták a bodrogkisfaludi könyvtárat, melynek köszönhetően a helyiek a könyvtárbuszos ellátás után állandó helyen vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatást. Az ünnepségen Balogh Sándor a település polgármestere kiemelte a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársainak szakmai segítségét.

 A Bodrog parti település életében fontos esemény volt a könyvtárátadó, mert már tavasszal megfogalmazódott az állandó bibliotéka létrehozásának igénye.  A helyi művelődési ház egyik helyiségét alakították át erre a célra, itt helyezték el a könyvespolcokat, és egy úgynevezett gyermeksarkot létrehoztak, ahol a legkisebbek is kedvükre olvashatnak és részt vehetnek a különböző kézműves, vagy játszóházi foglalkozásokon.

Balogh Sándor, Bodrogkisfalud polgármestere az átadó ünnepségen elmondta: örömmel fogadta a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tavaszi megkeresését, hogy a könyvtárbuszost váltsa fel egy állandó könyvtári szolgáltatás a faluban. Bodrogkisfaludon hamarabb volt könyvtáros, mint könyvtár, hiszen már korábban megtaláltuk az arra alkalmas személyt, aki szakmailag felkészült, megfelelően el tudja látni a rá bízott feladatot, fogalmazott a polgármester. A könyvtár létrehozásával egy igazi „csoda” született a településen, mutatott rá az intézmény fontosságára a település vezetője.

Az ünnepségen Szabóné Lenkefi Ildikó KSZR területi ellátási csoportvezető adta át Szekeres Erzsébet Magyar Örökség-díjas képzőművész, textilművész egy eredeti meseillusztrációját Balogh Sándor polgármesternek. A programot Czabányi Attila zenés irodalmi műsora tette még színesebbé. Az előadóművész megzenésített versekkel, prózákkal és dalokkal varázsolt felemelő pillanatokat, mely után a község lakói boldogan tekinthették meg és vehették birtokba is az új könyvtárat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum