2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Befejeződött a könyvtár helyismereti játéka

Befejeződött a könyvtár helyismereti játéka

Befejeződött a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár egy évvel ezelőtt meghirdetett, Képes időutazás Miskolcon című 7 fordulós helyismereti játéka. A vetélkedésre csaknem százan jelentkeztek, ám végül csak a leglelkesebbek vitték végig a játékot, melynek célja az volt, hogy a résztvevők ismerjék meg Miskolc múltját és nevezetességeit.

 A vetélkedés két részből állt, melynek során a versenyzők a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és hat tagkönyvtárában hónapról hónapra rendezett hét képeslap-kiállítást tekintették meg, és az ehhez kapcsolódó kérdésekre is választ adtak. A tematikus kiállításokhoz tartozó kérdésekre egy úgynevezett „útlevélben” rögzíthették a válaszokat, melyben sokat segített a könyvtár rendkívül igényes helyismereti gyűjteménye. A játékba egyénileg, valamint 2-5 fős csapatokkal is bekapcsolódhattak az olvasók, életkori megkötés nélkül. Ebben a programban az általános és középiskolás fiatalok mellett baráti társaságok és családok is részt vehettek. A hibátlan válaszokat adó játékosok könyv- és tárgyjutalomban részesülnek. Egy csapat és három egyéni megfejtő adott valamennyi kérdésre megfelelő választ.

A nyertesek a következők: a Miskolci nővérek csapata (Jóni Zsuzsanna és Sváb Józsefné), Deák Ferencné, Simon Eszter, Szojka Andrásné.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek