2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Az igazán szórakoztató fürdés titkai

A gyerekek általában szeretik a vizet, imádnak pancsolni. Persze vannak olyanok, akik félnek a víztől, igyekeznek kerülni a fürdőzést. Ez lehet életkori sajátosság, de gyökerezhet akár negatív tapasztalatokban is. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy empatikusan és lehetőleg minél gyorsabban segítsünk nekik felülkerekedni a félelmeiken, hogy újra élmény legyen a fürdés. Mutatunk néhány tippet, hogyan lehet érdeklődést kiváltva becsalogatni őket a vízbe.

A kisebbek szeretik a különböző fürdőkirakókat, fürdőjátékokat, amiket lapozgathatnak, míg pancsolnak. Ebből rengeteg dolgot meg tudnak tanulni. Sok fürdőjáték csipog is, így külön mókás, ha rátalálnak arra a pontra, amit megnyomva a játék hangot ad.  

Ugyanilyen sikert aratnak a különböző vízszínezők, amikkel az egész fürdővíz színe megváltozik. Sőt, akár többfélét is alkalmazhatunk, amivel megmutathatjuk a gyereknek a különböző színek összekeverésének végtelen folyamatát. Remek alkalom ez a tanulásra és a szórakozásra egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy akár kedvükre kotyvaszthatnak, ha biztosítunk számukra elég kanalat, poharat és egyéb eszközt, amivel megismerhetik a víz különböző tulajdonságait.

Az óvodás és kisiskolás gyerekek nyitottak a világ megismerésére, így szinte biztos, hogy elbűvöli őket a Gelli Baff kollekció. Elég, ha egy kis port öntünk a fürdővízbe, és már készen is van a zselétenger. Kapható illatosított, színezett, pattogós, sőt nyálkás változat is, de a hó iránt rajongó gyerekek nagy örömére az egyik szettből hógolyót is készíthetünk.

A gyerekek imádnak festeni és a színekkel kísérletezni. Erre nyújtanak remek alkalmat a saját készítésű festékek, amikhez nem kell más, mint borotválkozó krém és fürdőfesték. Ezt a masszát egy tálba helyezzük, a gyerekek pedig kedvükre kenhetik össze vele a fürdőszobát, a kádat, sőt, akár magukat is. Egy mozdulattal letörölhető minden felületről, így még sikálni sem kell. A fürdőkréták használata ugyanígy jó választás lehet, hiszen minden felületen remekül fog, és szülőbarát módon eltávolítható.

A gyerekek szeretnek jégkockákkal játszani, ezt pedig beleszőhetjük a fürdőzésbe is. Fagyasztás előtt a jégkockákat színezhetjük, és akár együtt is elkészíthetjük őket. Ha egyedül dolgozunk, apró meglepiket is rejthetünk a jégbe, amit a gyerekek úgy tudnak megszerezni, ha hagyják elolvadni azt. Szintén remek alkalom a víz és jég természetének megismerésére.

Végül pedig következzenek a buborékok, amiket egyszerűen nem lehet megunni! Ha többre vágynánk, mint a hagyományos buborékfújó, akkor nagyszerű választást jelenthetnek a különböző Bedazzle Bubbles buborékpisztolyok, amikből egyszerre számtalan gömböt varázsolhatunk elő.

Ha inkább a hab vonzza a gyerekeket, akkor pedig kihagyhatatlan a Foameez Buborékfújó, amivel habkígyót készíthetünk. Remek móka lehet a gyerekek számára azon versenyezni, hogy ki képes nagyobb, hosszabb kígyót formázni.
/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek