2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Az eljegyzési gyűrűk közül a legnépszerűbb

Az eljegyzési gyűrűk közül a legnépszerűbb

Kevés olyan ember van, aki az eljegyzési gyűrű szót meghallva nem egy gyémánttal díszített ékszerre asszociál. Vajon miért alakult ez így?

A gyémánt a legkeményebb

Egy eljegyzési gyűrű kiválasztásakor az ember minden esetben a szerelmét és annak tartósságát szeretné megmutatni. Erre pedig kevés méltóbb drágakő van, mint a gyémánt. Hiszen mi lenne tartósabb, mint egy törhetetlen és örökre fényes drágakő?

Évente számtalan gyűrű készül gyémánttal, hiszen a kereslet rá óriási. Aki úgy gondolja, hogy megér neki annyit a kedvese boldogsága, hogy meglepje egy gyémánt eljegyzési gyűrűvel, az akár egy vagy több millió forintot is ott hagyhat az üzletben. Azért azt valljuk be, hogy a hölgyek többségét elbűvölik ezek az ékszerek, hiszen csillognak, csodaszépek és nem mellesleg a társuk végtelen szerelmét jelképezik.

A gyémánt úgymond az egyik legnemesebb és legtisztább anyag a földön, hiszen bár ránézésre csak egy kő, mégis ellenáll az időnek, a karcolásoknak, törésnek, hiszen a legerősebb drágakő.

Az eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrűk általában köves gyűrűk, így rögtön különbséget lehet tenni a karikagyűrű és eközött. A drágakő darabszáma változó, hiszen a soliter, egyköves gyűrűktől kezdve a végig kirakottig mindent el lehet képzelni. Akár kicsiben, akár nagyban, a gyémánt mindig szépen, figyelemfelhívóan csillog, így biztosan mindenki megcsodálja a hölgyek eljegyzési gyűrűjét.

Arról nem is beszélve, hogy ahogy a szerelem különleges és egyedülálló, úgy van ezzel minden gyémánt is. Hiába csiszolják őket egyazon formára, stílusúra, valamitől mindig egyediek lesznek. Pont, mint a szerelem, hiszen mindenki ugyanarra az érzésre vár, de ezerféleképpen jelenik meg és mind jó.

Az eljegyzési gyűrűről néhány mondatban

Ez az a gyűrű, ami nem keverendő össze a karikagyűrűvel vagy a jegygyűrűvel. A férfiak ezzel fejezik ki a szándékukat, hogy elvegyék a kedvesüket, és ez már így van évszázadok óta. Hazánkban kezdetben a jegykendő volt népszerű, amit idővel felváltott az eljegyzési gyűrű, ami valljuk be, sokkal szebb és hétköznapokon is viselhető jele a szerelemnek.

Ennek a gyűrűnek a bal kéz gyűrűsujján van a helye, mivel azt tartották az ókorban, hogy innen egy közvetlen ér vezet a szívhez, és ez az úgynevezett “szerelem vénája”. Nagyon kedves és romantikus elgondolás, bár bizonyítani eddig senki nem tudta. Így alakult ki a szokás, hogy az eljegyzési gyűrűt a bal kéz gyűrűsujján, míg a karikagyűrűt a jobb kéz negyedik ujján viseljük.

Ha igazán szép eljegyzési gyűrűt keresel, akkor böngészd át az eljegyzesigyuru.hu oldalt és válogass kedvedre, hogy megtaláld a legszebbet! /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum