2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Az édesapákért zarándokoltak több tízezren a Mária Úton.

Az édesapákért zarándokoltak több tízezren a Mária Úton.

A Mária Út Egyesület szervezésében keltek útra a Kárpát medence zarándokai augusztus 24-én az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. Fiatalok és idősek, apák, nagyapák, sőt dédapák és gyermekek élték meg a zarándoklat testet és lelket formáló erejét.

A rövid, kifejezetten kisgyermekes családoknak szervezett „babakocsis” szakaszok mellett, igazi komoly fizikai kihívást jelentő 60 km-es zarándokszakaszok teljesítésére is sokan vállalkoztak.
A gyalogos zarándoklatok mellett a régió több részén lehetet kipróbálni az evezős, kerékpáros, futó és lovas zarándoklást. A zarándoknapon 13 órakor minden zarándokszakaszon felhangzott az Úr angyala ezzel is jelezve, hogy aki útra kel- mindegy milyen formában, vagy távon- az az Atyához tart.

A zarándoklatokkal érintett települések sokasága imádságos szeretettel fogadta az úton lévőket. Voltak települések, ahol énekelve, frissen készült házi finomságokkal, volt, ahol koncerttel, néhol a helyi óvodások meglepetésével várták az érkezőket bizonyítva, hogy milyen közösségépítő ereje van a zarándoklásnak.

A több mint tizenháromezer résztvevő közül sokan gyermekként vettek részt; azért jöttek, hogy hálát adjanak édesapjukért, vagy bocsánatot nyerjenek az elkövetettekért.
Sokan apaként jöttek el a zarándoklatra. Azért, hogy megújuljanak, új erőt merítsenek a hétköznapokhoz, a neveléshez. Nagyon sok „jövőbeni” apa csatlakozott a zarándoklathoz. Sokan tettek tanúbizonyságot amellett, hogy a zarándoknap meghívta őket az apaszerep elvállalására.

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a zarándoknapra írt üzenetében kiemelte, hogy:
„ Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap egy olyan nemes kezdeményezés, amely összefogja és megszólítja a magyar embereket és családokat nem csak az anyaországban, hanem a határokon túl is.”
A Mária Út Egyesület ez úton fejezi ki köszönetét, annak a több száz önkéntesnek, önkormányzatnak, plébániának és mindenkinek, aki a nap élővé tételében szolgálatot vállalt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum