2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Az édesapákért zarándokoltak több tízezren a Mária Úton.

Az édesapákért zarándokoltak több tízezren a Mária Úton.

A Mária Út Egyesület szervezésében keltek útra a Kárpát medence zarándokai augusztus 24-én az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. Fiatalok és idősek, apák, nagyapák, sőt dédapák és gyermekek élték meg a zarándoklat testet és lelket formáló erejét.

A rövid, kifejezetten kisgyermekes családoknak szervezett „babakocsis” szakaszok mellett, igazi komoly fizikai kihívást jelentő 60 km-es zarándokszakaszok teljesítésére is sokan vállalkoztak.
A gyalogos zarándoklatok mellett a régió több részén lehetet kipróbálni az evezős, kerékpáros, futó és lovas zarándoklást. A zarándoknapon 13 órakor minden zarándokszakaszon felhangzott az Úr angyala ezzel is jelezve, hogy aki útra kel- mindegy milyen formában, vagy távon- az az Atyához tart.

A zarándoklatokkal érintett települések sokasága imádságos szeretettel fogadta az úton lévőket. Voltak települések, ahol énekelve, frissen készült házi finomságokkal, volt, ahol koncerttel, néhol a helyi óvodások meglepetésével várták az érkezőket bizonyítva, hogy milyen közösségépítő ereje van a zarándoklásnak.

A több mint tizenháromezer résztvevő közül sokan gyermekként vettek részt; azért jöttek, hogy hálát adjanak édesapjukért, vagy bocsánatot nyerjenek az elkövetettekért.
Sokan apaként jöttek el a zarándoklatra. Azért, hogy megújuljanak, új erőt merítsenek a hétköznapokhoz, a neveléshez. Nagyon sok „jövőbeni” apa csatlakozott a zarándoklathoz. Sokan tettek tanúbizonyságot amellett, hogy a zarándoknap meghívta őket az apaszerep elvállalására.

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a zarándoknapra írt üzenetében kiemelte, hogy:
„ Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap egy olyan nemes kezdeményezés, amely összefogja és megszólítja a magyar embereket és családokat nem csak az anyaországban, hanem a határokon túl is.”
A Mária Út Egyesület ez úton fejezi ki köszönetét, annak a több száz önkéntesnek, önkormányzatnak, plébániának és mindenkinek, aki a nap élővé tételében szolgálatot vállalt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…