2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Árvízi védekezés elismerése

A hernádszentandrásiak árvízi védekezésben nyújtott segítségét és helytállását élelmiszercsomagokkal köszönte meg a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

A Hernád, és az áradása miatt kiöntött Bársonypatak, alig egy óra leforgása alatt fogta körbe a települést múlt pénteken éjjel. Közúton személygépjárművel és tömegközlekedéssel sem lehetett megközelíteni a települést. A férfiak a 30 éves védműveken voltak, és homokzsákokkal próbálták megfogni az át-áttörő vizet éjjel és nappal, miközben a nők felváltva gondoskodtak élelmezésükről, amíg Hernádszentandrás ki nem szabadult a víz fogságából. Hála kitartó munkájuknak, sikerült megvédeni a biogazdaságáról nevezetes, 430 lelkes falut.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete 50 élelmiszercsomaggal köszönte meg a védekezésben legaktívabbaknak a több napon át tartó szolgálatot.

A Magyar Vöröskereszt folyamatosan jelen van a településen. Hetente kétszer tejet és kenyeret oszt a 12 leghátrányosabb helyzetű családnak. Valamint a 2010-es árvíznél a védekezésben és a helyreállításban is segédkezett Hernádszentandráson a humanitárius szervezet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek