2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • A Covid miatt növekszik az egyházak és a szeretetszolgálatok szerepe

A Covid miatt növekszik az egyházak és a szeretetszolgálatok szerepe

Napjainkban egyre jelentősége van a könyörületességnek és az adakozásnak. Ezért is hirdeti weboldalán a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat: „A cedek jelentése «igazság». Az igazság nem az egyetlen, hanem a legmagasabb rendű tulajdonság, amelyet Isten az embertől kíván. «Cselekedjél igazságosan és szeresd a könyörületet» (Michá 6:8.); így foglalja össze a próféta emberi kötelességeinket embertársainkkal szemben.”

Nagy szükség van erre a könyörületességre a mai világban. Minél tovább tart a világjárvány, annál több lesz a rászoruló. Ezért nagyon fontos, hogy az egyházak és a szeretetszolgálatok összefogjanak.

Jó példája volt ennek, amikor a napokban a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat gyűjtést szervezett egy olyan Borsod megyei pék számára, aki nehéz sorban élő roma gyermekeknek tanítja a sütés és cukrászkodás fortélyait, hogy aztán ki tudjanak törni a szegénységből.

Galamb Alex cukrász a munkája mellett teszi mindezt, és mivel aktív a közösségi médián, egyre többen fedezik fel, és egyre többeknek jelent inspirációt, mutat jó példát. Ezért is döntött úgy a CEDEK, hogy támogatja Alexet, a Szcientológia önkéntes lelkészek pedig ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak. Kiderítették, mire van szüksége Alexnek ahhoz, hogy egyre növekvő számú kis tanítványait finomságok elkészítésére oktassa, majd be is szerezték a több, mint 300 kiló tartós élelmiszert: lisztet, cukrot, lekvárt, stb.. A szeretetszolgálat pedig gyermekruhákat, illetve további sütnivalót, és fertőtlenítőt adott át adományként. A gyermekek csokoládét is kaptak ajándékba, aminek természetesen nagyon örültek.

Az egyházak összefogásával sokkal több emberhez juthat el a segítség és a remény.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek