2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • A brit oktatási modellt követő iskolák közül az Avalon Nemzetközi Iskola csatlakozott elsőként a Miskolci Egyetem tanárképzéséhez

A brit oktatási modellt követő iskolák közül az Avalon Nemzetközi Iskola csatlakozott elsőként a Miskolci Egyetem tanárképzéséhez

 Szakmai gyakorlati helyet biztosít a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetében tanuló hallgatóinak az Avalon Nemzetközi Iskola, Magyarország első vidéki, Cambridge International által akkreditált magániskolája. Az egyetemmel folytatott együttműködést ünnepélyes aláírás pecsételte meg március 4-én.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Cambridge Assessment International Education által akkreditált Avalon Nemzetközi Iskola. A Miskolci Egyetemmel kötött megállapodás értelmében, annak partneriskolájaként, a Tanárképző Intézet szakjain tanuló egyetemistáknak biztosítanak szakmai gyakorlati helyet.
A magánfenntartású intézmény 2019 szeptembere óta gondoskodik a gyerekek nemzetközi színvonalú oktatásáról – akár már óvodáskoruktól kezdve. A tanulók a Cambridge University részeként a modern kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő eszközök segítségével, a Cambridge University Press tankönyvek és e-bookok használatával és a kiváló pedagógiai szakemberek által kidolgozott tanmenet alkalmazásával nemzetközi alapokon fekvő tudást sajátíthatnak el. Habár az oktatás angol nyelven zajlik, a gyermekek magyar nyelv fejlesztése is kulcsszereppel bír, ezért ugyanolyan óraszámban tanulják a magyar és irodalom tantárgyakat, mint egy hazai oktatási rendszert követő iskolában. Az Avalon International School (AIS) kulturális neveléssel és élményalapú oktatási programmal készíti fel a gyerekeket az innovatív, nyitott szemléletű és globális gondolkodásra, hogy felelősségteljes, önálló döntéshozatalra képes és kiváló problémamegoldó készséggel rendelkező felnőttekké váljanak.

A Miskolci Egyetemmel kötött megállapodásnak köszönhetően az AIS a Bölcsészettudományi Kar tanárképzésében résztvevő hallgatói számára nyújthat nem mindennapi segítséget még egyetemi tanulmányaik alatt.

„A gyakorlatorientált képzés egy közös nevező a Miskolci Egyetem és az AIS között, ezért számunkra egyértelmű volt, hogy részt kívánunk venni a jövő tanárainak képzésében. Örömmel segítünk az egyetemistáknak, hiszen ezáltal betekintést nyújthatunk számukra egy magas színvonalú, országos szinten is egyedülálló oktatásba, és az elméletben tanultakat nemzetközi tapasztalattal rendelkező tanárok segítségével ültethetik át a gyakorlatba.” – nyilatkozta Oláh Tünde, az AIS iskolaigazgatója.

A kutatásra és oktatásra kiterjedő megállapodás ünnepélyes aláírásán a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita a hallgatók nemzetközi színvonalú oktatásának fontosságáról számolt be:

„A Miskolci Egyetem számára nagy lépés, hogy egy rangos nemzetközi iskola fogadja a Tanárképző Intézet hallgatóit. Mint a régió tudásbázisa, ezen a területen is kiemelkedően fontos a megfelelő szakember képzése, így kifejezetten nagy öröm számomra, hogy az Egyetemünk

mellett egy ilyen minőségi oktatást végző intézmény falai között szerezhetik meg a tudást a hallgatóink.” – mondta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

Az Avalon Nemzetközi Iskola és a Miskolci Egyetem között kötött megállapodás egy hosszútávú együttműködés reményében jött létre, ennek első lépcsője a tanárképzéshez való csatlakozás.

„Az AIS a Cambridge University mellett immáron a Miskolci Egyetem részévé is vált, ami különösen nagy öröm számunkra, hiszen úgy kapcsolódhatunk be a hazai oktatási rendbe, hogy közben nemzetközi tudást biztosíthatunk a magyartanár szakos hallgatóknak is. A közös munka során ambiciózus tehetségekkel is találkozhatunk, akik egyetemi tanulmányaik befejeztével a folyamatosan bővülő iskolánk csapatát is erősíthetik.  Az együttműködés további stratégiai programmal bővülhet, ami a későbbiekben fog körvonalazódni.” – nyilatkozta Tóth Róbert az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratórium elnöke.

A megállapodás egyeztetéseket követően hamarosan új pontokkal egészül ki, ami várhatóan még több tanuló számára biztosít majd nemzetközi alapokon fekvő tudásbázist.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum