2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • A borsodi diákok voltak a legügyesebb pénzügyesek

A borsodi diákok voltak a legügyesebb pénzügyesek

Két borsodi, egy nógrádi és egy Heves megyei csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő miskolci középdöntőjén. Az országos verseny hatodik regionális középdöntőjében játékos formában mérték össze pénzügyi tudásukat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai.

A mai napon Miskolcon, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ épületében került sor a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő hatodik középdöntőjére. A versenyen Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai mérték össze tudásukat.

Összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat versenyzett hétfőn. A zsűri tagjai között foglalt helyet Kercsmár Miklósné, a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ közgazdász szaktanára és Uri Mariann, az Észak-Magyarország szerkesztője mellett Horváthné Galamb Andrea, a K&H Bank miskolci bankfiókjának igazgatója, lakossági fiókcsoport vezető, a zsűri elnöke. „Nagyon jól teljesített minden csapat, nehéz dolga volt a zsűrinek. A gyerekek nagyon érdeklődnek a pénzügyek iránt, ezt jó látni, hiszen a K&H Bank fő célja a vetélkedővel, hogy játékos formában tanítson meg a gyerekeknek olyan alapvető pénzügyi ismereteket, melyek később, felnőtt korukban majd a tudatos pénzügyi döntések meghozatalában segítik őket” – mondta Horváthné Galamb Andrea.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a miskolci Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Tanítási Nyelvű Iskola Miskolctapolcai Tagiskolájából érkező Jegesmedve nevű csapat nyert, a 3-4. osztályosok kategóriájában pedig a salgótarjáni SKÁID Kodály Zoltán Tagiskola csapata, a Négy fontos lányok került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában az 5 Dollár csapata nyert a bükkábrányi Arany János Általános Iskola képviseletében, míg 7-8. osztályosok kategóriájában a Kamat bomba nevű csapat gyűjtötte össze a legtöbb pontot, ők az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumból érkeztek.

A K&H Csoport elkötelezetten hisz benne, hogy a fiatal korban elkezdett pénzügyi oktatással tehet a legtöbbet azért, hogy a mostani diákok felnőttként tudatosabban kezeljék majd pénzügyeiket és okos döntéseket hozzanak. Éppen ezért immár harmadik alkalommal rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! általános iskolai pénzügyi vetélkedőt, melynek első, online fordulóján közel 3000 kisdiák mérte össze pénzügyi ismereteit országszerte. A mostani regionális középdöntőn korosztályonként 5-5 csapat versengett, a kategóriák győztesei pedig a májusi budapesti döntőn találkoznak majd, hogy eldöntsék, kik lesznek 2013 legjobb diákpénzügyesei.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum