2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Hány darabos puzzle-t válasszak?

Azok, akik gyakran kirakóznak, valószínűleg pontosan tudják, hogy hány darabos puzzle-lel tudnak boldogulni, illetve mi az a darabszám, amit még kihívás, ugyanakkor élvezet is kirakni számukra. Akik viszont csak most kezdenek ismerkedni a puzzle világával, vagy ajándékba vennének valakinek kirakót, azok egy kicsit bajban lehetnek a darabszámmal.
Vajon hány darabosat érdemes venni, hogy az adott puzzle tényleg ki legyen rakva, és legyen benne valami kihívást is?

Függ az egyéni tulajdonságoktól

Ha körbenézel egy igényes puzzle online webshopban, akkor láthatod, hogy a kirakók darabszáma nagyon széles skálán mozog. A 4 darabostól akár 5000-10 000 darabosig is találhatsz puzzle-öket. Nyilvánvalóan a kevés darabszámúak inkább gyerekeknek szólnak, 100-200 darabig ők is elboldogulnak velük, kortól függően.

Az igazán sok darabosak vagy nagyobb, puzzle kedvelő gyerekeknek valók, vagy pedig felnőtteknek. Nagyjából 500 darabnál lehet meghúzni azt a vonalat, amik már nem 1-2 óra alatt kirakhatók, hanem komolyabb munkát, koncentrációt igényelnek. Nagyon eltérő lehet, hogy kinek hány darabos puzzle ideális, ez ugyanis függ a gyakorlottságtól, valamint az egyéni tulajdonságoktól is.

Kezdd kicsiben!

Ha magadnak vennél puzzle-t, és eddig nem igazán kirakóztál, akkor érdemes nem túl nagy darabszámmal kezdeni. Kezdetnek egy 500 darabos tökéletesen megfelel, amennyiben ezt könnyen és gyorsan kiraktad, emelheted a tétet.

A legtöbb embernek az 1000-2000 darabos puzzle az, ami kihívás, de azért nagyjából rövid időn belül képesek kirakni. De vannak, akiknek kifejezetten jó érzékük van ehhez a területhez, ők például egy 5000 darabossal is könnyen elboldogulnak.

Ajándékba egy átlag, 1000 darabos kirakóval nem nagyon lehet mellényúlni, de ha tudod az illetőről, hogy sokat kirakózik, és nagy gyakorlata van benne, illetve szereti a nagyobb darabszámú puzzle-öket, akkor nyugodtan válogathatsz ezek közül is. Egy minőségi Clementoni puzzle bármikor szuper ajándék lehet egy olyan embernek, aki szereti az ilyen jellegű kihívásokat.

A fotó forrása:

EshanaPhoto / Shutterstock.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek