2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Anyagi és erkölcsi megbecsülés a fizika- és matematikatanároknak: ismét az Ericsson Házban díjazták a kiemelkedő tanáregyéniségeket

Anyagi és erkölcsi megbecsülés a fizika- és matematikatanároknak: ismét az Ericsson Házban díjazták a kiemelkedő tanáregyéniségeket

Huszonharmadik alkalommal adta át székházában az Ericsson Magyarország az ország egyik legjelentősebb magánalapítású oktatási díját, a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat a kiemelkedő természettudományos tanáregyéniségeknek.

Az ünnepélyes díjátadón a középiskolai matematika- és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló pedagógusok közül nyolcan, kategóriánként és tantárgyanként két-két pedagógus vehette át „A matematika és fizika népszerűsítéséért” és „A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” alapított díjakat. A díjakkal 400.000 forint pénzjutalom is járt. Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos, sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túl mutató munkájukkal, generációkkal szerettették meg a természettudományokat.

Az ország jövője és az Ericssonhoz hasonló vállalatok hazai működése szempontjából fontos, hogy a világviszonylatban is elismert magyarországi mérnököket képző felsőoktatási intézmények padjaiba minél több megalapozott tudással rendelkező diák üljön be évről évre. Ehhez elengedhetetlen az alap- és középfokú oktatásban résztvevő, természettudományokat oktató tanárok munkája.

A világunkat átformáló 5G technológiai fejlesztések terén az Ericsson az egyik legjelentősebb szereplő, budapesti kutató-fejlesztő központja az egyik legnagyobb a vállalatcsoporton belül. A magyar mérnökök szabadalmai így világszerte meghatározóak a mobil- és vezetékes szélessávú kommunikációs hálózatokban. Ahhoz, hogy a jövőben is legyenek magyar mérnökök, létfontosságú anyagilag és erkölcsileg is elismerni a természettudományos tanárokat.

Az Ericsson Magyarország elkötelezte magát a hazai oktatás fejlesztése mellett; ezzel kapcsolatos vállalásának – melyre eddigi magyarországi története során összesen több mint 7 milliárd forintot költött a cég. Egyik legfontosabb része ez a díj más kezdeményezések – például a szintén az Ericsson támogatásával átadott Rátz Tanár Úr díj – mellett.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt. A díjat a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

2021-ben Ericsson-díjban részesült tanárok névsora:

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2021. évi díját matematikából

Madarász Péter, a Miskolci Hermann Ottó Gimnázium igazgatója és tanára

Orosz Gyula, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapja.

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2021. évi díját fizikából

  1. Schramek Anikó, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára és

Dr. Seres István, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Gödöllői Református Líceum fizikatanára és a a gödöllői Szent István Egyetem Fizika és Folyamatirányítási Tanszékének oktatója kapja.

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2021. évi díját matematikából

Szomódi Zsuzsanna, a budapesti Szabó-Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola tanítónője és

Dr. Berkéné Várbíró Beáta, a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanára kapja.

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2021. évi díját fizikából

Dr. Stonawski Tamás, a nyíregyházi Képes Géza Általános Iskola tanára és

Poócza József, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanára kapja.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mennyire trendi ma vért adni?
A MOME fiatal művészei tervezik a Z generáció meggyőzéséhez a plakátokat 2022.szeptember 26. –A Magyar Bankszövetség a Moholy-Nagy Művészeti Egyete…

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…