2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

50 millió forint életmentő műszerekre

Jó ügyet támogathattak mobiltelefonjukkal a K&H ügyfelei. Minden okoseszközről indított fizetésük után a K&H 10 forintot adományozott az Országos Mentőszolgálat javára. A 2,6 millió pittyenéssel 26 millió forint gyűlt  össze, amit a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány közel megduplázott. Az életmentő műszerekre fordítható teljes támogatás így 50 millió forint.

 

Véget ért az a másfél hónapos adományozási kampány, amivel a K&H az egyik leggyorsabb és leginnovatívabb fizetési megoldást, a mobilfizetés használatát ösztönözte. Augusztus végéig az okoseszközös fizetéseknél minden tranzakció  10 forint adományt jelentett az Országos Mentőszolgálatnak innovatív életmentő műszerek beszerzésére. 26 millió forint gyűlt így össze az ügyfelek segítségével, amit a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány 50 millió forintra egészített ki.

 

A mobilfizetés gyors és kényelmes, hiszen szinte mindig nálunk van a telefonunk. A 2019-es eNET kutatási adatok alapján 5,3 millióan, a felnőtt internetező lakosság 89 százaléka, a teljes felnőtt lakosság kétharmada használ okostelefont. „A vírus negyedik hullámának közeledtével még egy komoly érv szól a mobiltelefonos fizetés mellett. Az érintésmentes fizetés ugyanis ismét fontos szerepet játszhat a vírusjárvány terjedésének megelőzésében” – hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

„Az OMSZ számára nyújtott 50 millió forintos támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy az egész országra kiterjedő mentőkocsihálózat felszereltsége több mint 400 innovatív életmentő eszközzel bővüljön” – tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek