2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

2022-ben a MATE az EFOTT házigazdája

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján.

Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

„Az egyetemisták egyik legfőbb találkozási pontjaként ismert EFOTT kiváló lehetőséget jelent ahhoz, hogy interaktív, szórakoztató formában mutassuk be a fiataloknak a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság aktuális kérdéseit és azokat a hasznos ötleteket, melyekkel a lehető legegyszerűbben csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat a hétköznapokban. Emellett a szórakozás és a strandolás mellett értékes időtöltést biztosítanak majd sport- és kulturális programjaink, sőt a civil téren is fontos kérdésekkel ismerkedhetnek a fesztiválozók” – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az Educatio Szakkiállítás nyitónapján.

„Napjainkban kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok a környezettudatosságra, így a magyar egyetemek életében is egyre több zöld megoldás jelenik meg. Idén a MATE egy olyan egyetemként csatlakozik az EFOTT családhoz, mely szakmai gárdájával a házigazdaság mellett ezt a fontos szempontot is képviselni tudja. Idén tehát a legsportosabb fesztivál titulus mellett a legzöldebb fesztivál címet is igyekszünk begyűjteni” – hangsúlyozta Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője.

Az Educatio Szakkiállítás résztvevői részére nyereményjátékot is hirdetett a MATE, melyen az egyetem standján lehet részt venni. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a játék keretében egy kérdőív kitöltésével közvetlenül jelezhetik a szervezőknek, hogy véleményük szerint mitől válik környezettudatossá egy fesztivál, továbbá milyen típusú fenntarthatósági programokon, workshopokon és tudatformáló előadásokon vennének részt szívesen az esti szórakozás mellett.

A MATE az oktatás-kutatás megújítása mellett küldetésének tekinti azt is, hogy hallgatói és munkatársai számára minőségi szabadidős programokat biztosítson. A most megkötött együttműködés az agrárpálya népszerűsítése mellett ezt is segíti, hiszen a hallgatók kedvezményesen juthatnak majd bérlethez és belépőhöz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…