2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • 2021-ben is kitüntetik a felelősségteljes férfiakat!

2021-ben is kitüntetik a felelősségteljes férfiakat!

Jelöljük ismét a példaértékű férfiakat a Gránit Oroszlán Példakép Díjra!

A Férfiak Klubja 2017-ben hiánypótló, értékes díjat alapított Gránit Oroszlán Példakép Díj néven, melyről büszkén mondhatják, hogy 2021-re hagyománnyá vált, hiszen immár ötödik alkalommal kerül majd átadásra a hétköznapok lelkiismeretes és áldozatos férfi hőseinek. A férfiminta jelenléte elengedhetetlen a családok, a gyermekek, az egész társadalom számára. Kellenek a példamutató férfiak, akik szilárd szövetségben a nőkkel, elkötelezetten építik a jövőt! A Díjat exkluzív Gála keretében Apa, Férfi pedagógus, Mester, Felelős üzletember és Közéleti kategóriában osztják ki november 18-án, a férfiak világnapja előestéjén, és eddig olyan emberek kapták meg, mint Dolhai Attila, színművész; Imre Géza, olimpikon, Kassai Lajos, lovasíjász vagy Várkonyi Attila, rádiós műsorvezető. Jelölni a Férfiak Klubja szervezet honlapján október 3-ig lehet.

A Gránit Oroszlán Példakép Díjjal a férfi minta pótolhatatlanságára szeretnék felhívni a figyelmet. Arra, hogy a férfi lét nem adottság vagy lehetőség, hanem jövőteremtő kötelesség is egyben. A közhasznú társadalmi szervezet ötödjére készül kiosztani a Gránit Oroszlán Példakép Díjat azoknak a személyeknek, akik alázatos, lelkiismeretes tettükkel, hitükkel, szorgalmukkal mindannyiunk javát szolgálják. A nagyközönség számára 2021. október 3-ig van lehetőség arra, hogy jelölteket állítson a díjra, öt kategóriában.

A férfiak kiszorulása a családból illetve a társadalom más egyéb területéről rendkívül szomorú következmény, hiszen a férfiakra a nőknek, a gyerekeknek és az egész társadalomnak szüksége van, nélkülük nem teljes az élet.

Ma, amikor a férfiak alig vannak jelen a családokban, a példaképeknek nagyobb jelentősége van, mint valaha. A Férfiak Klubja alapítója, Bedő Imre a szervezettel arra vállalkozik, hogy megállítsák, és megfordítsák a káros társadalmi tendenciákat. Az akadályt felismerőket, férfiakat és nőket egyaránt szeretnék egy zászló alá gyűjteni, hogy összefogva elég erő legyen elindítani a pozitív társadalmi változást. Ennek egyik pilléreként alapították meg a Gránit Oroszlán Példakép Díjat, amivel éppen azokat a férfiakat szeretnék kiemelni és díjazni, akiket példaként lehet állítani a jövő generációja elé.

– Az elmúlt 40-50 évben hiányoztak a férfiak Magyarországon és Kelet-Európában is a családokból, emiatt a férfi értékek nehezen öröklődnek, és ezért külön figyelembe kell venni a munkahelyen kívül a családi és társadalmi felelősségvállalás fontosságát, mert ez a két terület az, ami előre viszi a világot. Az utóbbi időben a férfi értékekről szóló kommunikáció is negatív, ezért a fiúk nem igazán szeretnék célul kitűzni a férfivá válást, mert úgy érzékelik, mintha ez lehetséges veszély lenne – mondta a Férfiak Klubja alapítója, Bedő Imre.

– Minden gyerek utánzás útján tanul. Látja a példát, lemásolja, és addig ismétli, amíg az belsővé nem válik. Elsajátítja. Természetesen a példa, amit elsajátít, lehet jó, de lehet akár rossz is. Nem nehéz megkülönböztetni a kettőt, egyrészt kiváló iránytű az ember belső erkölcsi érzéke, másrészt gyümölcseikről lehet különbséget tenni köztük; a jó példa életet, fejlődést, jövőt eredményez, és folytatható generációk hosszú során át. A rossz példa ennek pont az ellenkezője: előbb-utóbb törvényszerűen zsákutcába vezet, folytathatatlan. Saját értékeink továbbadásáról magunknak kell gondoskodnunk. Nem csak a gyerekeknek, hanem minden embernek, az egész társadalomnak szüksége van elsajátítható mintákra, példaképekre, akikre felnézhetnek, akiket utánozhatnak, akiket követhetnek. Egy olyan élcsapatra, akik már letettek valamit az asztalra, akik a teljesítményükkel, az elkötelezettségükkel, az életükkel már bizonyítottak. Ezeknek a férfiaknak a felkutatására és felmutatására hoztuk létre a Gránit Oroszlán Példakép Díjat – mondta Bedő Imre.

  1. október 3-ig az alábbi öt kategóriában lehet javaslatot tenni jelöltekre, akik a díj szellemiségének megfelelő mintát testesítik meg:
  • Apa példakép: A férfias minta családon belül történő átadása fontosságának hangsúlyozására létrehozott kategória.
  • Férfi pedagógus példakép: A férfi pedagógusok társadalmi felelősségének kiemelésére szolgáló kategória. Az idei évben ez kiemelt figyelmet kap majd, hiszen az elmúlt és az előttünk álló időszak is embert próbáló mind diák, mind tanára számára.
  • Mester példakép: A Mester kategóriába olyan edzők, ifjúsági vezetők, oktatók, vagy más, értékformáló területen tevékenykedők jelölését vagy jelentkezését várják, akikre a szakmai munkájukon túl az életvitel és erkölcsi fejlődés széles területein is Mesterként számíthatnak a gyermekeink.
  • Közéleti példakép: Olyan független közéleti személyiségek, írók, művészek, sportolók vagy más, a közéletben értékformáló területen tevékenykedők számára létrehozott kategória, akik már valami jelentőset „letettek az asztalra”, és követhető példaképek lehetnek.
  • Felelős üzletember példakép: Olyan vállalkozók, cégvezetők, menedzserek, üzletemberek kitüntetése, akik tudják, felelősségük van az egész társadalommal szemben mind szavakban, mind tettekben.

A jelölés és jelentkezés az első és egyben legrelevánsabb lépés ahhoz, hogy igazi, erkölcsileg értékes férfiak kerüljenek kiválasztásra. Azok közül, akiknek a jelöltségét elfogadták, az eddigi díjazottakból álló Gránit Oroszlán Példakép Testület választja ki a kategóriánkénti 3-3 döntőst.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjkiosztó gálára a döntősök jelenlétében, illusztris helyszínen, nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor.

További információ: https://ferfiakklubja.hu/shop/granitoroszlan2021

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek