Az igazán szórakoztató fürdés titkai
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. szeptember 21. szombat

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Az igazán szórakoztató fürdés titkai
Az igazán szórakoztató fürdés titkai PDF Nyomtat Email
2019 május 21., kedd 12:34

A gyerekek általában szeretik a vizet, imádnak pancsolni. Persze vannak olyanok, akik félnek a víztől, igyekeznek kerülni a fürdőzést. Ez lehet életkori sajátosság, de gyökerezhet akár negatív tapasztalatokban is. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy empatikusan és lehetőleg minél gyorsabban segítsünk nekik felülkerekedni a félelmeiken, hogy újra élmény legyen a fürdés. Mutatunk néhány tippet, hogyan lehet érdeklődést kiváltva becsalogatni őket a vízbe.


A kisebbek szeretik a különböző fürdőkirakókat, fürdőjátékokat, amiket lapozgathatnak, míg pancsolnak. Ebből rengeteg dolgot meg tudnak tanulni. Sok fürdőjáték csipog is, így külön mókás, ha rátalálnak arra a pontra, amit megnyomva a játék hangot ad.  

Ugyanilyen sikert aratnak a különböző vízszínezők, amikkel az egész fürdővíz színe megváltozik. Sőt, akár többfélét is alkalmazhatunk, amivel megmutathatjuk a gyereknek a különböző színek összekeverésének végtelen folyamatát. Remek alkalom ez a tanulásra és a szórakozásra egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy akár kedvükre kotyvaszthatnak, ha biztosítunk számukra elég kanalat, poharat és egyéb eszközt, amivel megismerhetik a víz különböző tulajdonságait.

Az óvodás és kisiskolás gyerekek nyitottak a világ megismerésére, így szinte biztos, hogy elbűvöli őket a Gelli Baff kollekció. Elég, ha egy kis port öntünk a fürdővízbe, és már készen is van a zselétenger. Kapható illatosított, színezett, pattogós, sőt nyálkás változat is, de a hó iránt rajongó gyerekek nagy örömére az egyik szettből hógolyót is készíthetünk.

A gyerekek imádnak festeni és a színekkel kísérletezni. Erre nyújtanak remek alkalmat a saját készítésű festékek, amikhez nem kell más, mint borotválkozó krém és fürdőfesték. Ezt a masszát egy tálba helyezzük, a gyerekek pedig kedvükre kenhetik össze vele a fürdőszobát, a kádat, sőt, akár magukat is. Egy mozdulattal letörölhető minden felületről, így még sikálni sem kell. A fürdőkréták használata ugyanígy jó választás lehet, hiszen minden felületen remekül fog, és szülőbarát módon eltávolítható.

A gyerekek szeretnek jégkockákkal játszani, ezt pedig beleszőhetjük a fürdőzésbe is. Fagyasztás előtt a jégkockákat színezhetjük, és akár együtt is elkészíthetjük őket. Ha egyedül dolgozunk, apró meglepiket is rejthetünk a jégbe, amit a gyerekek úgy tudnak megszerezni, ha hagyják elolvadni azt. Szintén remek alkalom a víz és jég természetének megismerésére.

Végül pedig következzenek a buborékok, amiket egyszerűen nem lehet megunni! Ha többre vágynánk, mint a hagyományos buborékfújó, akkor nagyszerű választást jelenthetnek a különböző Bedazzle Bubbles buborékpisztolyok, amikből egyszerre számtalan gömböt varázsolhatunk elő.

Ha inkább a hab vonzza a gyerekeket, akkor pedig kihagyhatatlan a Foameez Buborékfújó, amivel habkígyót készíthetünk. Remek móka lehet a gyerekek számára azon versenyezni, hogy ki képes nagyobb, hosszabb kígyót formázni.
/X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások