A tökéletes bőrönd kiválasztásának fortélyai
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 15. szerda

Henrik ünnepli névnapját.
Holnap Valter napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik A tökéletes bőrönd kiválasztásának fortélyai
A tökéletes bőrönd kiválasztásának fortélyai PDF Nyomtat Email
2019 május 15., szerda 20:06

Az utazás előtti fő tevékenység a becsomagolás. Ehhez elengedhetetlenül szükséges egy megfelelő, utazásra kijelölt táska, amely szerepet legtöbbször egy bőrönd tölti be. Nem mindegy azonban, hogy milyen bőröndöt választunk magunknak.


Első látásra ugyan egyformának tűnnek, de ne tévesszen meg a látszat. A bőröndök több tulajdonságban is különbözhetnek egymástól. Attól függően, hogy hová, mennyi időre és mivel utazunk, fontos, hogy a legmegfelelőbb és legpraktikusabb bőröndöt vigyük magunkkal, amely sok bosszúságtól és kényelmetlenségtől óvhat meg minket az utazás alatt.

Amikor eldöntöttük, hogy mekkora poggyászt viszünk magunkkal, akkor annak megfelelően választunk bőröndöt az útra. Ha sok holmink lesz, mert úgy szeretjük, vagy egyszerűen csak hosszú útra megyünk, feladott bőrönddel fogunk utazni, amely különleges elővigyázatosságot igényel meg tőlünk az utazás előtt. Gondoljunk arra, hogy a poggyászrakodó munkások dobálni fogják a csomagokat, ezért nekünk is egy strapabíró, erős bőröndbe kell csomagolnunk, hogy bírják a mostoha bánásmódot. Senki sem szeret törött ajándékkal hazaérkezni, vagy szétesett, hiányos bőrönddel szembesülni az utazása alatt.

Ahhoz, hogy épségben és egyben kapjuk vissza a poggyászunkat a futószalagon, érdemes számzáras lakattal zárni, mely nem csak a széteséstől védi a bőröndöt, hanem a poggyásztolvajok dolgát is megnehezíti. Ha pedig profi utazó vagy, tudni fogod, hogy minél színesebb és feltűnőbb a bőröndöd, annál könnyebben észreveszed a futószalagon, és annál kevesebb az esélye, hogy a sok egyformán sötét bőrönd között nem a sajátoddal indulsz el felfedezni a világot. Tegyél a bőröndre színes bőröndpántot, névtáblát vagy színes bőröndhuzatot, és ezzel a legátlagosabb bőröndöt is felturbózod valami egyedi tulajdonsággal.

Amikor kisebb csomaggal utazunk, kevesebb holmit viszünk magunkkal, akkor elég egy kabinbőröndöt választanunk az útra, amelyet magunkkal vihetünk a repülőgép fedélzetére. Ebben az esetben mindig tájékozódjunk, hogy az a légitársaság, amellyel utazunk, milyen méret és súlykorlátokat szab meg a kézipoggyászoknak. Ezek minimális túllépése esetén is azonnali pénzbüntetésre számíthatunk, valamint arra, hogy kabinbőröndünk a repülő hasában utazik, és legközelebb csak a futószalagon látjuk. Ez gondot jelenthet, ha például úgy terveztük, hogy gyorsan akarjuk elhagyni az érkezési repülőteret.

Érdemes kemény-falú bőröndökkel utazni, mert ezek megvédik a poggyászt az ütődéstől és egyéb balesetektől. Könnyebb közlekedni a négy kerékkel rendelkező gurulós bőröndökkel. Arra azonban figyeljünk, hogy sose húzzuk két keréken a négykerekes bőröndöt, mert azzal kárt teszünk a bőröndben. Továbbá soha ne üljünk rá várakozás közben a merev bőröndre, bármennyire is strapabírónak tűnik, mert nem az! Azon nyomban elveszíti a garanciáját, és veszít a minőségéből. Ha pedig szeretnénk fedélzeti garanciát kapni a választott kabinbőröndre, érdemes az etaska.hu oldalról választani.

(X)


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások