2023. 03. 21. kedd

Benedek
1 EUR 399 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Völner-botrány – A DK évekre visszamenőleg az összes nagyértékű ingatlan-végrehajtás átvizsgálását követeli

Völner-botrány – A DK évekre visszamenőleg az összes nagyértékű ingatlan-végrehajtás átvizsgálását követeli

Mára újabb mocskos részletek derültek ki a Völner-Schadl botrány ügyében. A 444.hu tényfeltáró cikkéből tudjuk, hogy Varga Judit elsőszámú helyettese és a végrehajtói kar elnöke pofátlanul az igazságügyi minisztérium bejáratától pár méterre találkoztak még tavaly nyáron is, hogy Schadl egy ajándékszatyorban adjon át hárommillió forintnyi kenőpénzt Völnernek.

Eközben arról azonban továbbra is nagyon keveset tudunk, hogy hány tisztességes magyar ember eshetett a Schadl-Völner maffia embereinek áldozatul, hány ember életét tették tönkre törvénytelen végrehajtások az elmúlt években.

A Demokratikus Koalíció ezért Orbán Viktor kormányához és az Orbán által kézivezérelt nyomozati szervekhez fordul. Azonnali, részletes és átfogó vizsgálatot követelünk a végrehajtói botrány ügyében. A DK szerint minden olyan nagyértékű ingatlant érintő végrehajtást felül kell vizsgálni, amely köthető a Völner-Schadl botrány szereplőihez. Meg kell nézni, hogy azok a végrehajtók, akik közül többen jelenleg is előzetes letartóztatásban ülnek, hogyan éltek vissza törvényfeletti kiváltságaikkal. Ideje megtudnunk, hány magyar család megtakarítását, otthonát, egész életét lopták el az elmúlt években tisztességtelen eljárások keretében. Orbánéknak pedig el kell dönteniük: továbbra is falaznak és a végrehajtók pártját fogják, vagy végre a valódi igazságszolgáltatást és a magyar emberek érdekének védelmét tekintik fontosnak?

Szakács László

országgyűlési képviselő (DK), az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 2. sz. választókörzetében

Szakács László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/931682957346772

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek