2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

Veres Pál Facebook oldaláról

A mai bevásárlásom rögtönzött lakossági fórummá alakult. 🙂 Többen megállítottak, hogy beszéljünk a barlangfürdő újranyitásáról, a posta-bezárásokról és a Mikulásvonatról. Számomra úgy tűnt, jelenleg ez a három legfontosabb beszédtéma Miskolcon, ezért szeretném itt, a Facebookon is tájékoztatni önöket a tényekről.
Menjünk sorban:
🌊 A barlangfürdő pénteken újranyílt, és örömmel hallottam, már vannak olyan szálláshelyek, amelyek teltházzal üzemelnek a hétvégén. Példaértékű megállapodás született Miskolcon, hiszen a BOKIK-kal és a turisztikai vállalkozásokkal együttműködve teremtett az önkormányzat lehetőséget arra, hogy a fürdő újra fogadhasson vendégeket. A vállalkozók által felajánlott összeget Miskolc városa előlegezte meg, hiszen a vállalkozói hozzájárulásokat még nem kaptuk meg. A vállalkozói szerződéseket a jövő héten egyezteti a Fürdő vezetése a szállásadó, vendéglátó partnerekkel. A BOKIK arra tett ígéretet, hogy a kormánytól kér pénzt a fürdő üzemeltetéséhez. Még nem tudjuk, mi lesz a válasz, de reménykedünk, hiszen Székesfehérvár is kapott állami segítséget.
☝️A postabezárások esete sajnálatos, de szeretném hangsúlyozni – ahogy tettem ma többször is, mikor erről kérdeztek a miskolciak – nem az önkormányzat zárja be ezeket az intézményeket, hanem a Magyar Posta Zrt. A cég pénteken jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Miskolcon kilenc postahivatalt érint az intézkedés. Ebben az ügyben még segíteni sem tudunk, hiszen ez a Posta magánügye.
🎅 A Mikulásvonat szünetelését is többen felrótták nekem, de ezzel kapcsolatban is el kell mondanom, hogy a Mikulásvonatot soha nem a miskolci önkormányzat szervezte, ez mindig is egy alapítvány rendezvénye volt. Mi is sajnáljuk, hogy nem lesz, de ebben a nehéz gazdasági helyzetben teljesen érthető, hogy a vállalkozások csökkentik a költségeket és kockázatokat.
🚋 Végezetül egy jó hírrel hadd szolgáljak: adventi villamosa az energiaválság ellenére is lesz Miskolcnak. Reméljük, az idén is büszkék lehetünk rá, és reméljük, idén is Európa legszebbje lesz a legendás miskolci villamos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek