2022. 10. 1. szombat

Malvin
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Újabb gigahitelt vesz fel az Orbán-kormány – A DK azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a devizahitelből fedezett orosz gázvásárlás szerződését!

Újabb gigahitelt vesz fel az Orbán-kormány – A DK azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a devizahitelből fedezett orosz gázvásárlás szerződését!

Sokkoló tartalmú kormányrendelet jelent meg tegnap este, eszerint a kormány még jobban eladósítja az országot, hogy orosz gázt vegyen, méghozzá meglehetősen drágán.

A Fidesz a hírek szerint egy 736 milliárd forintos, azaz 736 ezer millió forintos devizahitelt akar felvenni, hogy ezt a pénzt egy az egyben odaadja Oroszországnak. Ha ezért a pénzért valóban mindössze 740 millió köbméternyi gázt kapunk, az azt is jelenti, hogy szó sincs ötöd áron vett orosz gázról, ugyanannyit fogunk fizetni érte, mint bárki más.

A DK szerint az újabb gázszerződés arról szól, hogy Orbán a mi pénzünkből segítse a háborúzó Oroszországot. Ezzel a gigahitelből végrehajtott gázvásárlással csak az európai szankciók által sújtott orosz hadigépezet és Vlagyimir Putyin jár jól, a magyar családok biztosan nem. A DK azt követeli, hogy a kormány azonnal hozza nyilvánosságra a legújabb orosz gázszerződést! Jogunk van tudni, hogy a kormány a pénzünkből pontosan milyen áron vesz gázt, és milyen áron nyújt ezzel segítséget az Ukrajnát bombázó orosz hadigépezetnek. Ha a kormány nem hozza nyilvánosságra ezt a szerződést, az felér egy beismerő vallomással.

Barkóczi Balázs

A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek