2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Tungsram-ügy – A DK országgyűlési képviselői kiállnak a 400 Újpestről elbocsájtott dolgozó mellett

Tungsram-ügy – A DK országgyűlési képviselői kiállnak a 400 Újpestről elbocsájtott dolgozó mellett

A Tungsram újpesti telephelyéről 400 embert küldenek el, ami négyszáz sorsot, négyszáz család életét befolyásolja, ezért a DK írásbeli kérdéssel fordult Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez, aki arra hivatkozva nem válaszolt, hogy a kérdés még a „régi” parlamenthez szól.

Ideje lenne, hogy a kormány nyilatkozzon, mit szeretne tenni a dolgozók és a vállalat érdekében, ezért az írásbeli kérdést újra benyújtjuk és elvárjuk, hogy érdemben foglalkozzanak vele.

A Demokratikus Koalíció mindent meg fog tenni azért, hogy megoldást találjunk a 400 elbocsájtott ember foglalkoztatására. Meg kell vizsgálnunk annak lehetőségét, hogy a fővárosi cégekkel együttműködve el tudjuk őket helyezni. Felelősségteljes magatartásra és határozottságra van szükség, nekünk ugyanis számítanak ezek az emberek, ellentétben azzal a kormánnyal, aki a saját stratégiai partnerét sem kezeli méltóképp, akik egy írásbeli kérdésre nem hajlandóak válaszolni, akik az időt húzzák, és akiknek nem számítanak a családok, az emberi életek. Mi vigyázunk egymásra, és nem csak ígérgetünk, hanem tesszük a dolgunkat.

Varju László, a DK országgyűlési képviselője Budapest 11. választókerületében

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője Budapest 12. választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…