2023. 03. 20. hétfő

Klaudia,
1 EUR 396 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Több mint egy millió forintot gyűjtöttek össze a súlyos beteg Farkas Ricsinek

Több mint egy millió forintot gyűjtöttek össze a súlyos beteg Farkas Ricsinek

A súlyos betegséggel küzdő Ricsi családja számára a napi megélhetésre és a kezelésre gyűjtött a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső és a Szeretetszolgálat önkéntese, Fruzsa Róbert. A 19. születésnapjára nemcsak adománnyal készültek, hanem egy egyedi élményt is szerveztek számára. Egy Mustang találkozóval ajándékozták meg lakóhelyén, Jászberényben. Boldogan segített két sztárvendég: Tóth Andi, énekesnő és Andrei Mangra, a Dancing with the Stars döntőse. 1.245.000 forint gyűlt össze a család számára.

 

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa hét évvel ezelőtt került a jászberényi fiúval kapcsolatba, aki mindössze 15 kilogramm. Dezső a megismerkedésük óta már több alkalommal néhány napos, érdekes programokkal, születésnapi összejövetellel lepte meg, és gyűjtéseket szervezett számára.

 

Dezső mindig felkarolja a fiút, csapatával együtt segítenek a családnak:

– Ricsi orvosai arra biztattak engem, hogy pozitív élményeket szerezzünk neki, és a kívánságait teljesítsük, hiszen ezáltal hosszabbíthatjuk az életét. A szakemberek szerint a fiú egy csoda, mert ők már rég feladták, Ricsi azonban erőteljesen küzd, és élni akar. Óriási küzdelmekkel nézett szembe ezidáig: túl van tüdő- és idegen donoros csontvelő-transzpantáción, a sok kezelés mellékhatásával pedig mindennap meg kell küzdenie. Két évvel ezelőtt az összefogásnak köszönhetően rövid idő alatt összegyűlt a szükséges összeg az infúziós pumpára, amely létfontosságú volt számára – kezdte Dezső, majd elárulta, hogy évente szervez élményhétvégét számára.

 

– Már többször szerveztem a szülőkkel együtt budapesti programokat, két éjszakára szállást és étkezést intézek egy szállodában a részükre. Színes programokkal lepem meg, meglátogatjuk a főváros fontos látnivalóit, de volt már rá példa, hogy a mentőszolgálat munkatársai csak az ő kedvéért helikopterrel vitték Budapest felett. Ezúttal egy Jótékonysági Mustang találkozót szerveztünk Fruzsa Róbert segítségével, nagy boldogság számunkra, hogy újra mellénk állt Tóth Andi, énekesnő és Andrei Mangra, táncművész is. 1.245.000 forint gyűlt össze a család részére.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek