2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Rekordon az üzemanyagárak – A DK követeli, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját

Rekordon az üzemanyagárak – A DK követeli, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját

Hetek óta emelkedik folyamatosan az üzemanyagok ára. Most ismét brutális áremelésre kell számítani. Az előrejelzések szerint a benzin átlagára bruttó 5 forinttal emelkedik, ezzel történelmi rekord szintre nő.

A 95-ös benzin átlagára 454 forint lesz. A gázolaj bruttó 6 forinttal emelkedik, ezzel 449 forint lesz átlagosan. A magyarok erősen megérzik ezt az áremelést a mindennapokban is, hiszen az üzemanyagárak emelkedése jelentős drágulást okoz máshol is – például az élelmiszeráraknál.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány ne nyerészkedjen az üzemanyagok adóján: amennyivel növekszik az áfa, annyival csökkentsék az üzemanyagok jövedéki adóját! Egészen abszurd, hogy az a Fidesz-kormány, akik ellenzékben már akkor verték az asztalt, amikor a benzin ára a 250 forintot sem érte el, most, a közel 500 forintos üzemanyagárnál hirtelen elfelejtkezett a jövedéki adó csökkentéséről, amit ők szajkóztak nap mint nap. Azaz vagy súlyos feledékenységben szenvednek, vagy sokkal inkább nem érdekli őket a magyar emberek sorsa, jóléte.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson Kőbányán és Kispesten

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere tart lakossági fogadóórát 2021. szeptember 22-én szerdán 14:00-tól 17:00 óráig a Városháza harmadik …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum