2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Oroszország egy hetet adott a Nyugatnak, hogy válaszoljon követelésére

Oroszország egy hetet adott a Nyugatnak, hogy válaszoljon követelésére

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken felszólította az Egyesült Államokat és a NATO-t, hogy egy héten belül adjon írásos választ az orosz biztonsági követelésre – jelentette a Magyar Békekör az orosz diplomácia vezetőjének moszkvai sajtóértekezletére hivatkozva.

Elfogyott a türelmünk, nem vagyunk hajlandóak vég nélkül tárgyalni. „A Nyugat önhitté vált, és kötelezettségeit megszegve, a józan észt figyelmen kívül hagyva fokozta a feszültséget” – mondta.

Oroszország katonai hardvert vetne be, ha a NATO nem tágítana határairól, és tovább fenyegetné Oroszország biztonságát. Katonai-műszaki ellenlépésen katonai hardver bevetését értik. Lavrov ugyan nem pontosította, milyen hardverre gondol, de megfigyelők szerint hardveren informatikai eszközök és fegyverzetek egyaránt érthetők.

„Amikor döntéseket hozunk ilyen vagy olyan lépésekről, mindig tudjuk, mire gondolunk, és mire készülünk” – fűzte hozzá. Óva intett attól, hogy megpróbáljanak “bármilyen rejtett jelentést” tulajdonítani a kilátásba helyezett lépésnek. “Mindig csak a biztonságunkat fenyegető veszélyekre reagáltunk” – mondta, és utalt arra, hogy az amerikaiak és a britek katonák és harci hardverek ezreit telepítik az orosz határok közelébe, a Baltikumba és Lengyelországba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek