2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Mozgásteret követel a III. kerületi önkormányzat az új lakóparkok által okozott közlekedési káosz megoldására

Mozgásteret követel a III. kerületi önkormányzat az új lakóparkok által okozott közlekedési káosz megoldására

A 2021 áprilisa óta megváltoztatott állami építési jogszabályok nem engedik meg az önkormányzatok számára, hogy az újonnan épülő lakások esetében egynél több gépkocsi kötelező elhelyezését írják elő. A III. kerületet sajnálatosan elárasztó új lakóparkok azonban nem pusztán közlekedési és ellátási problémát okoznak kerületünkben, hanem parkolásit is.
Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi helyzet súlyos, kerületünkben beláthatatlan és kezelhetetlen helyzetet eredményez. A kerületi lakosság jogos igénye, hogy az új lakóépületek ne okozhassanak közlekedési és parkolási katasztrófát – félő azonban, hogy ez az előző városvezetés által engedélyezett ingatlanfejlesztések eredménye lehet már rövid távon is. A III. kerület megtelt, nem akarunk elégtelen parkolóhelyekkel rendelkező lakóparkokat.
Ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, élve felterjesztési jogával, kezdeményezi, hogy a jelenlegi egy helyett maximum négy autó kötelező elhelyezését írhassa elő szabályzataiban. Tapasztalatunk alapján az új ingatlanok átlagos autóterhelése meghaladja a lakásonkénti egy autót, ezért az előírás változtatása pusztán a tényleges helyzetnek való megfelelés lenne.
Az előterjesztést a III. kerületi Fidesz-frakció nem támogatta.
 
dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek