2023. 01. 28. szombat

Károly, Karola
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Közlemény a Miskolci Tündérkert ügyében

Az alábbi közleményt teszem:

A Miskolc, Tópart utca 33327 helyrajzi számú – Tündérkert – ingatlan érinti Miskolc város ivóvízellátásába bekapcsolt hidegvizes karsztforrások védőterületeit és védőidomait. Ezen védőterületeket a jogszabályoknak megfelelően a vízügyi és vízvédelmi hatóság az érintett ingatlan tulajdonosának (települési önkormányzat) kérelmére indult hatósági eljárásban 2012-ben határozattal jelölte ki. Az ivóvízellátást biztosító hidegvizes karsztforrások belső védőövezeti érintettsége miatt a hatályos jogszabályok alapján az övezetet magába foglaló földrészlet – függetlenül a rajta lévő építmény tulajdonjogától – kizárólag önkormányzati, vagy állami tulajdonban állhat.

 

Észlelve az ingatlan eladási szándékával kapcsolatos híreket, a vízügyi és vízvédelmi hatósági hatáskörrel rendelkező Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság annak érdekében, hogy a jogszabályi előírások érvényesüljenek, 2021. október 15. napján kelt átiratában minderről tájékoztatást küldött Miskolc Város Önkormányzatának.

dr. Hudák Andrea tű. alezredes
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Elfogták a bőcsi támadókat
Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűn…