2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Miskolc számára is hasznos volt a Nemzetközi Befektetői Konferencián való részvétel

Miskolc számára is hasznos volt a Nemzetközi Befektetői Konferencián való részvétel

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere tárgyalásokat folytatott a múlt heti Nemzetközi Befektetői Konferencián. A városvezető Abdulla A. Al Salehtől, az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának államtitkárától kapott meghívást az AIM – Annual Investment Meeting-re, amely az Emírségben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye volt.

 

A Nemzetközi Befektetői Konferencia fő témái a külföldi tőkebefektetések, portfolió befektetések, a KKV-k, a Startup vállalkozások, és a jövő városai voltak. Miskolc szempontjából a legérdekesebb és leginkább releváns a külföldi tőkebefektetések szekciója volt, ezen belül is külön fókusszal a COVID pandémia okozta új gazdasági helyzetre. A konferencián értékes információkat kaptak a szakemberek arról, hogy a járvány miatt milyen új befektetői igények jelentek meg, mennyire előtérbe került a beszállítói láncok lerövidítése és az ellátás biztonságának garantálása.

 

Az új világgazdasági és geopolitikai trendek megvitatása során a szomszédban zajló háború gazdasági kihatásairól, és ezen belül is a külföldi működő tőke áramlására gyakorolt hatásáról is egyeztetés zajlott a szakemberekkel.

 

A konferencia mellett zajló világkiállítás arra is lehetőséget biztosított, hogy a város vezetői más országok, térségek gazdaságfejlesztésért felelős szakembereivel találkozzanak, egyeztessenek. A rendezvény keretében Miskolc delegációja átadta befektetés-ösztönzési kiadványát olyan régiók szakembereinek, amelyekből jelenleg is van befektetői érdeklődés Miskolc iránt, illetve amelyek irányából új megkeresések érkezhetnek városunkba.

 

Miskolc számára szakmailag hasznos volt a részvétel, hiszen a város bemutatkozhatott, és a város szakemberei megismerkedhettek a nemzetközi trendekkel, befektetői elvárásokkal. Ezen ismeretek felhasználásával, kamatoztatásával Miskolc vonzóbb helyszínként tud a jövőben megjelenni a megváltozott befektetői piacon.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek