2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Menczer: egymilliárdos támogatás a budaörsi Szent Benedek Iskola felújítására

Menczer: egymilliárdos támogatás a budaörsi Szent Benedek Iskola felújítására

A kormány közel egymilliárd forintos támogatást nyújt a Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézménye tetőterének felújítására és az intézmény bővítésére – jelentette be a pénteki tanévnyitón a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás hozzátette, ez a tanév sokkal biztonságosabb körülmények között kezdődik, mint az előző, hiszen a járvány elleni védekezéshez rendelkezésre áll a vakcina. Mindenki beoltathatja magát, és védetté válhat a vírussal szemben – húzta alá. A politikus köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a digitális oktatásban és működtették a rendszert. Úgy vélte: “minden jel arra mutat, hogy ide nem kell visszatérni és a normális, vagy ahhoz közeli menetrendben folytathatjuk az oktatást és az életet.” Az államtitkár szólt arról, hogy az iskola melletti templomban tartott tanévnyitó jól mutatja azokat az értékeket, amelyeket fontosnak gondol az iskola, ilyen a család és a haza szeretete, a munka becsülete. “Nem helyes, amikor az ember Istent játszik, az én meggyőződésem szerint az a helyes, amikor együttműködik vele. Az sokkal gyümölcsözőbb, mint amikor a rendet megpróbáljuk felborítani” – mondta Menczer Tamás. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltáskor tíz egyházi iskola létezhetett 2400 diákkal, 2010-ben ez a szám 112 ezer fölé emelkedett, 2021-ben közel 240 ezer gyerek kezdte meg az évet egyházi intézményben. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Oltási akció
Az omikron vírusvariáns már Magyarországon is erőteljesen terjed, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a vírusvariáns rendkívül fertőzők…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum