2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Menczer: egymilliárdos támogatás a budaörsi Szent Benedek Iskola felújítására

Menczer: egymilliárdos támogatás a budaörsi Szent Benedek Iskola felújítására

A kormány közel egymilliárd forintos támogatást nyújt a Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézménye tetőterének felújítására és az intézmény bővítésére – jelentette be a pénteki tanévnyitón a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás hozzátette, ez a tanév sokkal biztonságosabb körülmények között kezdődik, mint az előző, hiszen a járvány elleni védekezéshez rendelkezésre áll a vakcina. Mindenki beoltathatja magát, és védetté válhat a vírussal szemben – húzta alá. A politikus köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a digitális oktatásban és működtették a rendszert. Úgy vélte: “minden jel arra mutat, hogy ide nem kell visszatérni és a normális, vagy ahhoz közeli menetrendben folytathatjuk az oktatást és az életet.” Az államtitkár szólt arról, hogy az iskola melletti templomban tartott tanévnyitó jól mutatja azokat az értékeket, amelyeket fontosnak gondol az iskola, ilyen a család és a haza szeretete, a munka becsülete. “Nem helyes, amikor az ember Istent játszik, az én meggyőződésem szerint az a helyes, amikor együttműködik vele. Az sokkal gyümölcsözőbb, mint amikor a rendet megpróbáljuk felborítani” – mondta Menczer Tamás. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltáskor tíz egyházi iskola létezhetett 2400 diákkal, 2010-ben ez a szám 112 ezer fölé emelkedett, 2021-ben közel 240 ezer gyerek kezdte meg az évet egyházi intézményben. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…