2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Menczer: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

Menczer: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

Sok európai ország “nyögi a megemelkedett rezsiárakat”, a magyar kormány azonban megvédi a rezsicsökkentés eredményeit – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában.

Menczer Tamás azt mondta: ha viszont “Gyurcsány Ferenc vezetésével visszajönne a baloldal, akkor ismét emelnék a rezsit és bevezetnék a brüsszeli klímaadót”. Ezt Szél Bernadett független képviselő a Facebookon le is írta – mutatott rá az államtitkár, idézve a bejegyzést: “a legnagyobb kibocsátó közlekedési és lakossági szektort is bevonjuk a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe”. Menczer Tamás azt mondta: bár ez “brüsszeliül” van, magyarul azt jelenti, hogy megadóztatják a lakosságot, új adót vetnek ki az emberekre. Tagadják, de valójában erről van szó – közölte. Vagyis akinek lakása, háza, autója van, az fizetni fog – tette hozzá. “Ezt nem engedhetjük. A baloldalt, Gyurcsány Ferencet és Brüsszelt meg kell akadályozni abban, hogy emeljék a rezsit és bevezessék a brüsszeli klímaadót” – fogalmazott. A magyar kormány álláspontja egyértelmű: a klímavédelem árát ne a magyar emberekkel fizettessék meg, hanem “a nagy klímaromboló cégekkel” – mondta az államtitkár. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum