2022. 09. 24. szombat

Gellért, Mercédesz
1 EUR 406 HUF
1 GBP 461 HUF

Zsiga Marcellnek mennyivel emelik a fizetését?

A kedden megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány úgy döntött, jelentősen megemeli az állami cégek vezetőinek fizetését, így aki eddig havi 2 milliót kapott, az hamarosan akár 5 milliót is hazavihet. Ha van pofátlanság, ez az, különösen Miskolcon!

Miért? Mert a miskolciak 65 százaléka él a létminimumon. Mert a cégvezetőinek szintén milliós juttatásokat biztosító Miskolc Holding 3 százalékos béremelést sem képes kifizetni a munkavállalóinak. Mert az állami cégek még az országos átlagnál is kevesebbet fizetnek a miskolci, kelet-magyarországi dolgozóiknak, csak azért mert szegényebb országrészben élnek. Mert amíg a kormány urizál, Kriza Ákos és csapata egyhangúlag szavazta le a Jobbik javaslatát a miskolciak fizetésemelésére, mondván, az a kormány dolga. Látjuk.

A Jobbik választ vár arra: mit tett Kriza Ákos azért, hogy a kormány ne a haverok, hanem a miskolciak bérét emelje, tiltakozott-e Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a döntés ellen, végezetül mennyivel fog emelkedni a Szerencsejáték Zrt cégét igazgató Zsiga Marcell 1,5 milliós fizetése a Fidesznek köszönhetően?

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek