2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Zónapörkölt a vállalkozóknak?

Matolcsy György újabb hagymázas ötletei láttak napvilágot. A gazdaságpolitika Mekk Elekje tanulmányokat olvas, azonban nem tanulta meg a leckét. Ennek lehetünk tanúi a szabad vállalkozói zónákkal kapcsolatos tervénél is, mivel háromszor annyi forrást vesznek el a munkaadóktól, mint amennyit más formában vissza akarnak adni.
Látnunk kell, hogy Magyarország hét régiójából Budapest kivételével mindet gazdaságilag elmaradott térséggé lehetne nyilvánítani a matolcsyzmus kétéves ámokfutásának következtében. Az Orbán-kormány eddigi regnálása alatt a hátrányos kistérségek még kedvezőtlenebb helyzetbe jutottak. A rossz gazdaságpolitika meglátszik a számok alakulásán is, Parragh László korábbi állításával ellentétben a versenyszférában a foglalkoztatottak száma, valamint a munkavállalók reálbére is drasztikusan csökkent.

Matolcsy György perverz vállalkozói zónája úgy működik, hogy háromszor annyi forrást vesznek el a munkaadóktól, mint amennyit más formában vissza akarnak adni. Ez a terv az elmúlt két év elkövetett hibáinak és vállalkozásellenes politikájának a részbeni kompenzációja lehet csak.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…