2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Vona Gábor: Orbánia vagy Hungária

Vona Gábor: Orbánia vagy Hungária

Vona Gábor: Orbánia vagy HungáriaAmennyiben a választók nem Orbániában, hanem Hungáriában szeretnének élni, akkor éljenek jogukkal, és szavazzanak a Jobbikra, amely nincs a kétharmad ellen, ám az ellen igen, hogy az ne egy párt kezében legyen – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke Miskolcon. Mint mondta, a kormányváltás lényegében eldőlt a választás első fordulójában, a második forduló tétje az, hogy lesz-e kétharmada a Fidesznek, vagy sem. Jó lenne, ha egyetlen párt sem tudná saját céljaira felhasználni a többséget – tette hozzá. A Jobbik célja ennek megakadályozása, és az, hogy egyéni mandátumokat szerezzen, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A megyében a választás első fordulóját követően a párt jelöltjei  erre jó eséllyel pályáznak. Leginkább az ózdi és a kazincbarcikai  választókerületben, de másutt is – ismertette Vona Gábor. A Jobbik  elnöke azt is elmondta: kampányukat „úriemberként” folytatták,  tényekről beszéltek, miközben ellenfeleik folyamatosan rágalmazták,  hazugságokkal vádolták őket, próbálták lejáratni a Jobbikot.

Vona  Gábor mindazoknak, akik az első fordulóban nem szavaztak, azt üzente:  voksoljanak, ám ne az esélytelen MSZP-jelöltekre, mert „elveszett  voksokra fölösleges pazarolni”. Az MSZP szimpatizánsaitól azt  kérte, gondolkodjanak el azon, hogy pártjuk jelöltjeinek sehol nincs  esélye az egyéni mandátum megszerzésére. Ezért döntsék el: vagy a  Fidesz, vagy a Jobbik!

A Fideszes szavazóknak azt üzente: a  második fordulóban voksoljanak a Jobbikra, hiszen a kormányváltás már  megtörtént, most a kérdés az: a nemzeti oldalnak vagy a Fidesznek lesz-e  kétharmada.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek