2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Vírus-szűrés saját kezűleg – olasz találmány

Saját kezűleg elvégezhető koronavírus-tesztet találtak ki Olaszországban – jelentette a Magyar Szociális Fórum hétfőn.

Önállóan néhány perc alatt megállapítható, hogy valaki fertőzött-e vagy sem.

A 3 euróba kerülő berendezés három részből tevődik össze: egy steril csomagolású vattafejes rudacskából, kémcsőből és egy eredményt jelző szappanlemezből. Az ember fogja a vattás rudat, ötször-ötször  megforgatja mindkét orrlyukában, felszívva az orrában lévő váladékot, majd a rudat behelyezi a kémcsőbe, melyben egy vegyszer leoldja  a váladékot a vattáról, eltávolítja a rudat, rányomja a dugót a kémcsőre, kihúzza a dugóban elhelyezett csepegtetőt, és néhány cseppet egy szappanlemezre csepegtet, mely kémiai reakció hatására elszíneződéssel azonnal mutatja az eredményt.

A „csináld magad” vírustesztet most engedélyeztetik az egészségügyi főhatósággal. Veneto tartomány máris vásárolt belőle ötezer darabot.

A saját kezűleg végezhető szűrés előnye, hogy nem kell várni sem a hivatalos tesztelésre, sem annak órán múltán megszülető eredményére.

Az alábbi videón bemutatják a saját kezűleg elvégezhető tesztelést

https://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/politica/20_novembre_16/coronavirus-arriva-l-auto-test-veneto-pronto-sperimentazione-72bcc18e-27da-11eb-81a0-c7c19c7748e7.shtml

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum