2021. 07. 31. szombat

Oszkár
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

Vezető szerepet játszhat a BRICS a szegénység és az éhezés felszámolásában

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) véleménye szerint minden esély megvan arra, hogy a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport vezető szerepet játsszon a szegénység és az éhezés felszámolásában a világon – adta hírül a Magyar Szociális Fórum szombaton a FAO közleménye alapján.

A BRICS gazdasági tömörülés öt államában él az emberiség 40 százaléka, tőlük származik a világon előállított bruttó termék (GDP) 20 százaléka, és ők termelik a világon megtermelt gabona egyharmadát.

„A BRICS országai fontos politikai szerepet játszanak a nemzetközi színtéren. A fejlődő országok követendő példaként tekintenek az utóbbi évtizedekben elért sikerükre a gazdasági fejlődés terén” – áll abban a nyilatkozatban, amelyet Kundhavi Kadiresan, a FAO főigazgató-helyettese adott ki a BRICS államok mezőgazdasági minisztereinek nankingi (Kína) VII. tanácskozásáról.

Kadiresan kiemelte, az öt ország fejlett agrárfejlesztési rendszerével számos fejlődő országnak segít abban, hogy növekvő népességének fenntartható módon megtermelt élelmet biztosítsanak.

Bármilyen fontos is, a mezőgazdasági termelés növelése önmagában nem elegendő a szegénység és az éhezés leküzdésére. Olyan társadalompolitikára is szükség van, amely védi az emberek életét és egészségét, és erősíti a termelők bizalmát a vállalkozás iránt – idézte a FAO véleményét a Magyar Szociális Fórum.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum