2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF

Varju: a kormány forráselvonással nehezíti az önkormányzatok működését

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának DK-s elnöke szerint a kormány forráselvonással nehezíti az önkormányzatok működését.

Varju László erről erről azt követően beszélt online is közvetített budapesti sajtótájékoztatón, hogy a fideszes képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az általa vezetett parlamenti testület hétfői, rendkívüli ülése, amely az önkormányzatok helyzetével foglalkozott volna.

A bizottsági elnök elmondta, hogy megjelent ugyanakkor Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke és több polgármester is. A megbeszélés résztvevői szembesültek azzal, hogy a kormány sok esetben egészen mást állít az önkormányzatok tevékenységéről, mint ami a valóság – jelentette ki a politikus.

A kormány megígérte, hogy a forráselvonásokat követően kompenzálni fogja a településeket, de eközben “nem történik egyetlen lépés sem”, pedig február 15-én lejár a költségvetés benyújtásának határideje – emelte ki Varju László. Hozzátette, a kabinet ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozza azokat az önkormányzati vezetőket, akik eleget akarnak tenni a törvénynek, de nem kapnak semmilyen kormányzati segítséget.

Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció képviselője arról beszélt, hogy Európa számos pontján akkor kezelték eredményesen a járványt, és enyhítették hatékonyan a pandémia okozta társadalmi, gazdasági hatásokat, amikor a központi kormány hallgatott a helyi vezetőkre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum