2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Valaki nagyon jól járt a túlárazott lélegeztetőgépekkel – A Demokratikus Koalíció büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés miatt!

Valaki nagyon jól járt a túlárazott lélegeztetőgépekkel – A Demokratikus Koalíció büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés miatt!

A Külügyminisztériumtól kikért szerződések alapján bebizonyosodott, hogy irreálisan sokat költöttek lélegeztetőgépek beszerzésére tavasszal. A legtöbb készüléket, több mint 6000 darabot egy maláj cégtől vette Magyarország 170 milliárd forintért – azaz hiába volt nagy megrendelés, semmilyen kedvezmény nem járt erre, sőt a legmagasabb átlagár erre a megrendelésre jön ki. Ráadásul a lélegeztetőgépek nagy része már a járvány első hulláma után érkezett meg, és azóta is használaton kívül állnak.

A Demokratikus Koalíció büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a lélegeztetőgép-biznisz ügyében. A DK szerint Orbánék szégyene, hogy még egy világméretű tragédián is képesek nyerészkedni. Mi, európai magyarok azonban nem fogjuk hagyni, hogy büntetlenül maradjon ez a nyilvánvaló lopás, előbb-utóbb ki fog derülni, hogy ki járt jól ezzel a bevásárlással. Külön felháborító, hogy a sok elherdált pénzt értelmes védekezésre, tesztelésre, kórházak fejlesztésére is lehetett volna költeni, ha Orbánéknak valóban számítana az emberek élete.

Dr. Komáromi Zoltán
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek