2022. 12. 6. kedd

Miklós
1 EUR 412 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Uniós jogszabályt sértett a kormány: A DK azonnali cselekvést követel a kormánytól az emberek egészségének védelme érdekében!

Uniós jogszabályt sértett a kormány: A DK azonnali cselekvést követel a kormánytól az emberek egészségének védelme érdekében!

Az Európai Unió Bíróságának mai ítélete szerint a magyar kormány megsértette a levegő minőségével kapcsolatos uniós jogszabályokat, mert évek óta nem hajlandó érdemben tenni a szállópor csökkentése, és az emberek életminőségének javítása érdekében. Éveken keresztül az ország több pontján a szállópor mértéke rendszeresen és tartósan meghaladta a határértéket.

A Demokratikus Koalíció reméli, hogy a bíróság mai ítélete végre észhez téríti a kormányt és nem söprik újra a szőnyeg alá a problémát. Orbánék éve óta tartó, aljas nemtörődömsége mára ezrek egészségét veszélyezteti. Eddig tétlenül nézték végig, ahogy csecsemők, kisgyermekek, idősek, krónikus betegek életét teszi tönkre a szmog. A Demokratikus Koalíció szerint elég abból, hogy a kormány a bürokrácia útvesztőiben bujkálva próbálja elodázni a probléma megoldását. A mindenféle hangzatos tervektől sehol sem fog eltűnni a szmog. Cselekvésre van szükség, mégpedig azonnal!

Rónai Sándor

a DK-EP képviselője

az EP Környezetvédelmi Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek