2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Újabb gigaberuházás készül a fővárosban, de az újpalotaiakat meg sem kérdezték erről

Újabb gigaberuházás készül a fővárosban, de az újpalotaiakat meg sem kérdezték erről

Tegnap a XV. kerületben közmeghallgatást tartottak az „Újpalota – Astoria” felszíni kötöttpályás kapcsolat kialakításáról, amely egyenlőre még csak tervekben szerepel, de máris nagy ellenállást váltott ki az újpalotaiakból.

Az Újpalotától Astoriáig tervezett villamospálya a Tarlós-féle vezetés legújabb gigantikus terve, amely az előzetes becslések szerint 25-26 milliárd forintba fog kerülni, azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szokásos „nem várt problémák” miatt a végösszeg akár a 40 milliárd forintot is megközelítheti majd. A fővárosi vezetés újabb utasokat akar szerezni a 4-es metró vonalának, így korántsem lenne meglepő ha csak a Keleti pályaudvarig fog tartani végül az újpalotai villamos vonala. A baloldali, majd a fideszes vezetés által megalkotott 4-es metró koncepciója alapvetően hibás, hiszen csak akkor lenne kihasznált a vonal, ha a Bosnyák téren és Újpalotán át egészen Rákospalotáig kihoznák az M4-est.

És hogy ki áll a villamos pálya megépülése mellett? A Tarlós István táborába tartozók és a Hajdu László vezette DK-Fidesz koalíció a XV. kerületben. Valamint kerületünk fideszes országgyűlési képviselője, László Tamás, aki jelen sem volt a tegnapi közmeghallgatáson, de említhetnénk a projektet szintén szorgalmazó Pintér Gábor alpolgármestert is, aki szintén nem tisztelte meg jelenlétével a helyi lakókat. És természetesen ne feledkezzünk meg a fideszes és jelen esetben DK-s mutyihaverokról, akik bizonyára már készen állnak a kivitelezés elnyerésére, a több tízmilliárd forintot pedig nagyon szívesen elköltenének a lakosság véleményét teljes mértékben kizáró beruházásra.

Az újpalotai villamosról azonban senki sem kérdezte meg a XV. kerületi lakosokat, de még az újpalotaiakat sem, amely a Jobbik szerint felháborító és felelőtlen. A tegnap tartott közmeghallgatás fő témája természetesen a villamos vonala volt, és a nagy számban megjelent helyi lakók 99%-a kimondottan a vonal megépítése ellen foglalt állást. Tették ezt a környezetrombolás, a hely szűkössége és a felújításokkal kapcsolatos éveken át tartó dugók miatt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a Fidesz-DK vezetésű XV. kerületi önkormányzatot, hogy az ügyben tartsanak népszavazást, hogy megismerhessük azok véleményét is, akik javára elméletben a tervezett újpalotai villamospálya épülni fog.

Kató Alpár választókerületi elnök és Bodó Miklós önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek