2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Újabb cigánybiznisz Miskolcon? Feljelentést tesz a Jobbik a lyukói telepprogram miatt

A miskolci Jobbik szerint csalás, közokirat hamisítás és hatóság félrevezetése áll a Fidesz és az MSZP által megszavazott 150 milliós lyukói telepprogram hátterében. A cigányság felzárkóztatását célzó pályázat törvénytelenségek tucatjain alapul, ezért a párt feljelentést tesz, egyben törvényességi felügyeleti eljárás megindítását kéri a Megyei Főügyészségtől, tájékoztatta a sajtót hétfőn Jakab Péter önkormányzati képviselő.
A jobbikos politikus elmondta, a Világsátor elleni győzelem után ígéretükhöz híven megvizsgálták, jogosan költ-e el a miskolci városvezetés 150 millió forintot a lyukói cigányság felzárkóztatására hivatkozva. „Kikértük a szükséges dokumentumokat, és bár az információáramlás nem volt zökkenőmentes, végül a sejtésünk beigazolódott: újabb cigánybiznisszel állhatunk szemben”, fogalmazott a képviselő.

Mint mondta, a pályázati kiírás a 150 millió forint elnyerésének feltételéül szabta, hogy a cigánytelepen legalább 10 lakásban éljen minimum 45 személy lakcímkártyával.  Az önkormányzat a pályázati anyagban 13 lakást jelölt meg, ugyanakkor az érintett ingatlanok tulajdoni lapjai szerint ezek közül egyik sem lakásként van nyilvántartva, hanem gazdasági épületként, kertként vagy szántóként.

„A telep egészén, nemhogy 13, de egyetlen egy lakás sincs, ebből fakadóan nem lehet 45 lakcímkártya sem, mégis elnyerte a városvezetés a 150 millió forintot, ami felveti a csalás, közokirat hamisítás és a hatóságok félrevezetésének gyanúját. A Jobbik komolyan gondolja az elszámoltatást, ezért Szemes Istvánnal, a Települések Megmaradásáért Egyesület elnökével közösen feljelentést teszünk a Miskolci Rendőrkapitányságon, egyben törvényességi felügyeleti eljárás megindítását kérjük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségtől”, jelentette ki Jakab.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy az önkormányzat olyanokat akar 150 millió forinttal  támogatni, akik jogsértések tömkelegét követik el nap mint nap Lyukóvölgyben, ráadásul értük illetve a rajtuk keresztül lehívható milliókért akár még törvénysértést is hajlandó kockáztatni a városvezetés.

Újságírói kérdésre válaszolva, miszerint kit terhelhet a felelősség, Jakab Péter elmondta, a nyomozó hatóságok feladata ennek kiderítése, az azonban biztos – tette hozzá -, hogy az önkormányzat részéről a pályázati dokumentációt, a korábban a Világsátort is jegyző Kiss Gábor alpolgármester hagyta jóvá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…