2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Tűzijáték helyett mentsük meg végre a Lánchidat!

Követeljük a kormánytól, hogy az augusztus 20-ára szánt pénzt fordítsák a Széchenyi Lánchíd felújítására, és hagyjanak fel a felelőtlen gazdálkodás elvével, hisz a híd Magyarország számára csoda, jelkép és műalkotás egyben!

Felfoghatatlannak és felelőtlennek tartjuk a kormány azon cselekedetét, mely szerint több pénzt szánnak az augusztus 20-i rendezvényre, mint a Lánchíd felújítására. Ez a szemlélet jól mutatja az Orbán-kormány hozzáállását a nemzeti értékeink és kiemelkedő jelképeink megtartásához, hiszen a Lánchíd Budapest emblematikus jelképe. Valamint arra is rávilágít, hogy Orbán Viktor mennyire nemzeti gondolkodású ember, hiszen Széchenyi sem tűzijátékot rendezett, hanem kezdeményezte a Lánchíd felépítését, amely nemzeti összefogással meg is valósult – ezzel értéket teremtett, és nem elfüstölte, elpuffogtatta a pénzt.

Orbán Viktornak sem durrogtatnia kellene, elég lenne visszavonnia egy hibás döntését, és az augusztus 20-ára szánt több mint 6,5 milliárdot fordíthatná – többek között – a Lánchíd felújítására.

De már megszokhattuk, hogy a kormány csak szavakban nemzeti, tettekben viszont már mit sem törődik a valódi nemzeti érdekeinkkel.

Már a civil társadalom is megmozdult a Lánchíd felújításának érdekében, hozzánk is rengeteg megkeresés érkezett az ügyben.

Egyértelműen látszik, hogy azért áll az ügy, mert nincs rá a fővárosnak elegendő forrása. Pénz nélkül pedig ekkora beruházásba belekezdeni felelőtlenség lenne.

A Jobbik, a magyar néppárt ezért követeli a kormánytól, hogy működjön együtt a budapestiekkel, ismerje be, hogy hibás döntés volt ekkora összeget elkülöníteni a tűzijátékra, miközben sokkal jobb helye is lenne ennek pénznek.

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője,

Dr. Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum