2021. 06. 22. kedd

Paulina
1 EUR 355 HUF
1 GBP 415 HUF
Továbbra is jár Hunvaldnak havi 742 ezer forint az önkormányzattól

Továbbra is jár Hunvaldnak havi 742 ezer forint az önkormányzattól

Továbbra is jár Hunvaldnak havi 742 ezer forint az önkormányzattólTovábbra is jár Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármesternek az önkormányzattól a havi 742.560 forintos juttatás, az erzsébetvárosi képviselő-testület ugyanis hétfői ülésén nem vette napirendre a Fidesz azon indítványát, hogy függesszék fel a polgármester illetményének kifizetését, illetve vonják meg tőle költségátalányát – közölte a Fidesz VII. kerületi frakcióvezetője az MTI érdeklődésére. Előterjesztésüket, amelyet napirendi módosítóként adtak be, mert előzetesen nem került napirendre – a képviselő-testület 10:7 arányban leszavazta, így arról nem is tárgyaltak – mondta el Vattamány Zsolt. Megjegyezte, hogy az MSZP soraiból senki nem támogatta a napirendre vételt.
 
Hozzátette: a polgármesternek így továbbra is jár a havi 742 ezer forint, “ennyibe kerül az adófizetőknek Hunvald György” havonta. Vattamány Zsolt vasárnap az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt közölte, hogy mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt.

A politikus sajtótájékoztatóján kifejtette: a polgármester számára február 10. óta – amióta nem jár be a munkahelyére – az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 forintot kapott. Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják.

A Népszava múlt csütörtökön azt írta, hogy a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró. A lap értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hozzátéve, a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett. Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad indítványuknak, és az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét négy hónappal, 2010. február 3-ig meghosszabbítják.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tudta, hogy egy átlagos európai polgár évente 4,8 tonna hulladékot termel, melynek a jelentős része műanyagból készült csomagolóanyag?   &n…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum