2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Tovább csúszik a 3-as metró felújítása – A Fidesz fejezze be Budapest zsarolását!

A 3-as metró évek óta életveszélyes állapotban van, a felújítás minél gyorsabb megkezdése több, mint félmillió naponta metrózó budapesti érdeke lenne. Tarlós István május 11. után immáron június 8-ra tolta ki a metrópótlást végző buszok beszerzésének határidejét, mert a kormány csak akkor ad engedélyt hitelfelvételre, ha a Főváros a fideszes Széles Gábor érdekeltségébe tartozó cégtől vesz buszokat.

A kormány – látva a hónapok óta tartó zsarolás eredménytelenségét – most a nemzeti kártyát húzta elő, és ünnepélyesen „nemzeti buszstratégiát” hirdetett. Ismerjük már a „nemzeti” szóval történő politikai zsarolást: aki nem ért egyet azzal, hogy az adófizetők pénze fideszes üzletemberek zsebébe jusson, az a nemzetet akadályozza szent céljai elérésében. Az Orbán-kormány zsarolóhadjárata most azonban nem veszélytelen: azért, hogy a kormány drágább buszokat vetessen a budapestiekkel egy fideszes vállalkozótól, hajlandó félmillió ember életét is kockára tenni a 3-as metró felújításának halogatásával.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a Főváros zsarolását, és ne kockáztasson egy metrókatasztrófát nemzetiszínbe csomagolt fideszes gazdasági érdekek kiszolgálásával! A DK szerint egyetlen emberélet sem érhet kevesebbet Széles Gábor bankszámlaegyenlegénél, pláne nem félmillió budapestié.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum