2022. 08. 13. szombat

Ipoly
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

TOP-pon vagy hoppon marad a Dózsa György utca?

Lakossági panasz érkezett a Jobbikhoz, miszerint Sárospatakon a Dózsa György utcában egyik oldalon sincs járda, a csapadékvíz-elvezető árkok is hiányosak, így esős időben a járművekkel megosztva a keskeny közúton, vagy a sárban kell a gyalogosoknak közlekedni. Az önkormányzat évek óta csak ígérgeti a járda megépítését.

Kérdéseimre, hogy készültek-e tervek és költségkalkulációk a járdák és a csapadékvíz-elvezető árkok kiépítésére, az önkormányzat azt válaszolta: a járda tervdokumentációja 1 millió, az elkészítése 50-60 millió forintba kerülne. Csak önkormányzati költségvetésből ezen beruházások nem gazdálkodhatók ki, maradnak tehát a hazai és EU-s pályázatok.

Optimizmusunkat a pályázatokkal kapcsolatban beárnyékolják azok a tények, hogy egy csapadékvíz-elvezető hálózat korszerűsítésére benyújtott pályázatát a városnak már elutasították. Mellesleg Sárospatak nem indulhat a vidékfejlesztési pályázatokon, mert a kritériumrendszert úgy határozták meg. Így csak a TOP-os pályázatokra számíthatunk. Várunk tehát a járdára tovább, TOP-pon vagy hoppon maradunk.

Ormos Tas Zsolt, a Jobbik sárospataki önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek