2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Több millió forint segélyt fizetnek Miskolcon olyanoknak, akiknek nem is jár

Ki a felelős azért, hogy 22 millió forintnyi segélyt jogosulatlanul fizetett ki a fideszes városvezetés Miskolcon? Ezt a kérdést tette fel hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a jobbik önkormányzati képviselője. A politikus szerint a 22 millió csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal nagyobb összeg üthette eddig jogtalanul egyes városrészek lakóinak a markát.
Kriza Ákos a napokban jelentette be, hogy Miskolcon senki sem vehet fel jogosulatlanul segélyt, eközben kiderült, hogy 22 millió forintot így utalt ki a városháza, kezdte tájékoztatóját Jakab Péter. Mint mondta, a város most visszaköveteli a kifizetett pénzt, szerinte azonban ennek az összegnek a javára már „keresztet vethetnek” az adófizetők. A képviselő választ vár ugyanakkor arra, ki a felelős azért, hogy Miskolcon olyanoknak osztogatják a segélyt, akik nem is jogosultak rá.

Jakab szerint a mostani 22 milliónál jóval több szociális segélyt fizethet ki a város évente jogtalanul, hiszen a segély feltételéül szolgáló rendezett portának, többek között a megfelelő hulladék- és szennyvízelhelyezésnek az érintettek jelentős része nem felel meg.

A politikus elmondta azt is, több mint egy év után, bírói kötelezés és rendőrségi feljelentést követően sikerült megszereznie a város jegyzőjétől azokat a lyukói adatokat, melyből az derült ki, hogy az önkormányzat közel egymillió forint lakásfenntartási támogatást fizetett ki egy olyan utcában, ahol nincs is lakás.

Jakab Péter leszögezte: a Fidesszel és az MSZP-vel szemben a Jobbik eltökélt abban, hogy véget vessen Miskolcon az arra érdemtelenek elvtelen, indokolatlan és jogszerűtlen segélyezésének. Az így megtakarított milliárdokkal azokat kívánják támogatni, akik munkájukkal, tehetségükkel a város épülését, fejlődését szolgálják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek