2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Szopkó Tibor alpolgármester közleménye

A kormánymédiában megjelent lejárató célú híresztelésekkel kapcsolatban az alábbi tényeket szeretném rögzíteni a valóság megismertetése és a tisztánlátás érdekében.

 Az Origo nevű sajtóorgánum hasábjain hivatkozott társaság családi vállalkozás, amely egy pizzériát üzemeltet Miskolc belvárosában és amelynek működtetésében 2019 októberéig magam is aktívan vettem részt. Miskolci képviselővé választásomat követően operatív feladataimat folyamatosan átadtam testvéremnek és munkatársaimnak, annak érdekében, hogy a társaság működését ne befolyásolja a képviselői munkám, továbbá, hogy elegendő időm maradjon közfeladataim ellátására. A hivatkozott 2020. év végi időszakban már nem vettem részt a társaság operatív működtetésében, ezért eléggé valószínűtlen, hogy magam adtam volna ki feladatot, vagy határoztam volna meg munkabeosztást, a politikai célú rágalmakat és híreszteléseket pedig a leghatározottabban visszautasítom.

 

2019 októbere óta üzletünkben számos alkalommal láthattuk vendégül különböző hatóságok kollégáit, akik többségében mindent rendben találtak, amiben pedig hibát vétettünk, azt az instrukcióiknak megfelelően haladéktalanul korrigáltuk, az esetleges elmarasztalást tudomásul vettük és annak költségét megfizettük. Nekik ezúton is köszönjük a szakszerű munkát és a korrekt hozzáállást. Cégünknek jelenleg is van folyamatban egy, elsősorban adminisztrációt érintő munkaügyi vizsgálata, amelyben a mai napig még megállapítás nem született.

 

 

Amennyiben határozat születik és az a társaságra nézve teendőt határoz meg vagy elmarasztaló, akkor annak is maradéktalanul eleget fogunk tenni, ahogyan ezt tettük a múltban is. Nem vagyunk tökéletesek, senki sem az, aki ugyanis dolgozik, az hibázhat – ez alól mi sem vagyunk természetesen kivétel.

 

Társaságunk és pizzériánk a pandémia időszaka alatt szinte teljesen kiszállításra állt át, ezért számos ételszállítót, futárt alkalmaztunk és alkalmazunk rövidebb, hosszabb időre, többségükben egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül, amely a foglalkoztatás törvényes és a vendéglátóiparban igen bevett formája. A legtöbb esetben, a futárok nagy fluktuációja miatt más lehetőségünk nincsen is.

 

Mint az közismert, a pandémiás időszak megtépázta a vendéglátó szektort, a kormányzat pedig a hangzatos ígéretek ellenére is az út szélén hagyta a vállalkozásokat, de cégünk ennek ellenére is talpon tudott maradni, mi több az árbevételünk is jelentősen növekedett, ami elsősorban a cégünknél dolgozók állhatatos munkájának volt köszönhető, a futároktól, a konyhán dolgozókon át a vezetőkig.

 

Társaságunk a COVID19 járvány és a kormány intézkedései által sújtott időszakban is sokmillió forint adót és járulékot fizetett be az állam és önkormányzat kasszájába, és rövidebb-hosszabb ideig számos miskolci és környékbeli embernek adott munkát és megélhetést.

 

Amennyiben a jövőben az általam tulajdonolt társaság működését, vagy személyemet érintően valótlan tényállítás, híresztelés, sejtetés jelenik meg bármilyen sajtóorgánumban, az igazságszolgáltatáshoz fordulunk. Nem hagyhatom ugyanis, hogy a társaság jó hírneve, vagy a politikusi, magánemberi jó hírnevem politikai karaktergyilkosság áldozatává váljon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek