2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Szlovákia, a demokratikus etalon?

Noha érvényes és eredményes lett az a népszavazás, amelyen a jelenleg Szlovákiához tartozó Bős lakossága egyöntetűen elutasította egy, a településük közigazgatási területén megvalósuló menekülttábor tervét, várhatóan a szlovák belügyminisztérium ennek ellenére meg fogja valósítani azt. Megdöbbentőnek tarjuk ezt a kormányzati arroganciát, és ezúton is fel kívánjuk hívni a szlovák kormány illetékeseinek figyelmét az általuk oly kevéssé ismert európai értékekre, mint az őshonos nemzetiségek önrendelkezése vagy a szubszidiaritás alapelve, amely biztosítja a helyi közösségek számára, hogy az életüket alapvetően befolyásoló kérdésekről maguk dönthessenek. Véleményünk szerint a bősi lakosság ezen alapjogai súlyosan sérülnek a kormányzat önkényeskedése miatt.

Ugyanakkor míg Szlovákiában lehetett tartani népszavazást menekülttábor-ügyben, addig a magyarországi Fidesz-kormányzat népbiztosai – az általuk hozott jogszabályok alapján – nem engedélyeznének vagy jelentős időhúzással lehetetlenítenének el egy hasonló kezdeményezést, amint azt már jó pár esetben tapasztalhattuk. Ennek ellenére a Jobbik Magyarországért Mozgalom megtesz minden szükséges jogi lépést annak érdekében, hogy a helyi népakarat érvényre juthasson Martonfán csakúgy, mint Sormáson.

Kimondhatjuk, hogy a Fidesz-kormányzat még a szlováknál is megalázóbb, kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza a magyarságot az idetelepülni kívánó idegenekkel szemben. Ez a Fidesz valódi arca! Míg a nemzeti konzultáció kapcsán arról beszélnek, hogy egyetlen migránst sem kívánnak befogadni, valójában már elhatározott tény, hogy többezres menekülttáborokat fognak létesíteni.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum