2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Személyi felelősöket követel és feljelentést tesz a Jobbik a Klik pazarló működése miatt

Személyi felelősöket követel és feljelentést tesz a Jobbik a Klik pazarló működése miatt

A Jobbik szerint felháborító, hogy az oktatási kormányzat újabb hazugságáról ismét egy kiszivárgott dokumentumból kell értesüljenek az érintettek. Mindez arra is rávilágít: a döntéshozók hónapok óta tisztában vannak a problémával, arról mégis hazudtak, sikernek állítva be a nyilvánvaló bukást.
Nincs két hete, hogy Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetője „átláthatóbb, hatékonyabb” rendszer létrejöttéről beszélt, miközben Szabó Balázs miniszteri biztos jelentéséből kiderült: csak ebben az évben 2 milliárd forintot dobnak ki az ablakon a szervezetben.

A Jobbik követeli a kormánytól, hogy a pazarló, a jelentés szerint törvénytelen elszámolással működő szervezetben nevezzék meg a személyi felelősöket, a nemzeti ellenzék pedig feljelentést tesz: felmerülhet okirat-hamisítás, számviteli fegyelem megsértése és költségvetési csalás gyanúja is.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az állami szerepvállalásnak elsősorban a tartalmi szabályozás területén van helye az oktatásban, a fenntartást pedig az állam és az önkormányzatok ésszerű, szoros együttműködésével tartjuk megvalósíthatónak.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik Oktatási Kabinetjének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…