2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Dr.Sömjéni Éva feljelentette dr.Pásztor Albertet

Tisztelt Címzettek !

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon feljelentést tettem a választás rendje elleni bűncselekmény alapos gyanúja miatt, dr. Pásztor Albert, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület jelölőszervezetek által jelölt polgármesterjelölt ellen.

Dr. Pásztor Albert a Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága előtt a polgármester jelöléséről jogszerűen lefolytatott eljárás alapján a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület közös jelöltje, a Helyi Választási Bizottság 27/2014.(VIII.29.) HVB számú határozata szerint.

Ennek ellenére dr. Pásztor Albert magát független jelöltként hirdeti.

A választási kampányeszköznek minősülő plakátokon kívül szórólapokon, egyéb kiadványokon, rendezvényeken, nyilvános választási fórumain, az interneten, a saját Facebook oldalán, a YouTube videómegosztó weblapon, a választópolgárok felé azt állítja magáról, hogy ő független jelölt. Teszi ezt annak ellenére, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága egy hozzá benyújtott kifogás alapján a 226/2014.(IX.23.) számú határozatában megállapította: a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület és közös polgármesterjelöltjük, Pásztor Albert megsértették a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapelveit, és ezért eltiltotta őket a további jogsértéstől. A testület határozatában utalt az Alkotmány Bíróságnak egy korábbi határozatára, amely kimondta, hogy független jelöltnek csak az a jelölt tekinthető, akit nem jelölő szerv állít.

A testület álláspontja erről az volt, hogy ez a magatartás alkalmas a választók megtévesztésére, hiszen valótlan tény állításával befolyásolhatja a választópolgárok akaratát, választójoguk gyakorlásával kapcsolatos döntéseit.

A fentiekben leírt tényállás alapján alapos a gyanú, a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megvalósítására, amely bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető .

Miskolc, 2014. szeptember 29.

Dr. Sömjéni Éva választópolgár, nyugalmazott címzetes ítélőtáblai bíró

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek